MedWatch

IRF skifter navn

Sundhedsstyrelsens Institut for Rationel Farmakoterapi skifter navn, men vil fortsat være kendt som IRF.

Foto: /ritzau/

Praktiserende læger vil fortsat skulle orientere sig hos IRF for at blive opdaterede om den mest fordelagtige lægemiddelbehandling.

Dét selvom IRF nu skifter navn og flytter fra sin egen, selvtændige hjemmeside til Sundhedsstyrelsens side, sst.dk. Fremover vil IRF nemlig ikke være en forkortelse for Institut for Rationel Farmakoterapi men Indsatser for Rationel Farmakoterapi, oplyser Sundhedsstyrelsen.

”Det nye navn afspejler kernen i vores arbejde, som er at fremme rationel anvendelse af lægemidler. Vi skifter navn, men vi holder fast i vores faste aktiviteter rettet mod læger i almen praksis," siger Marlene Øhrberg Krag, sektionsleder og overlæge i IRF, til styrelsens hjemmeside.

IRF vil fortsat udgive månedsblade, anmelde nye lægemidler og afholde til faglige møder omkring rationel anvendelse af lægemidler, der af IRF er defineret som "den lægemiddelbehandling, der giver størst virkning med de mindst alvorlige og det færreste antal bivirkninger til lavest mulige behandlingspris."

IRF er fortsat en del af Enhed for evidens, uddannelse og beredskab i Sundhedsstyrelsen.

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

William Demant lander rekordstor omsætning og indtjening

Høreapparatskoncernen William Demant Holding kommer ud af 2017 med tocifret omsætningsvækst og vækst på bundlinjen. Topproduktet Oticon Opn leverer fortsat, men også koncernens kirurgiske division har klaret sig flot. Selskabet indfrier forventningerne og venter et endnu bedre 2018.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier