MedWatch

Novo-fond vil støtte uafhængig forskning

Nyt klinisk forskningsprogram hos Novo Nordisk Fonden afsætter 60 mio. kr. til forskning startet af læger uden støtte fra lægemiddelproducenter.

Foto: Novo Nordisk Fonden

Hospitalsansatte speciallæger med en god idé til nye behandling kan fremover søge støtte fra Novo Nordisk Fonden, hvis medicinalindustrien ikke er indblandet i projektet.

Det er tanken bag et nyt klinisk forskningsprogram hos fonden, der har afsat 60 mio. kr. til industriuafhængig forskning, oplyser fonden i en pressemeddelelse.

Ønsket er at finansiere forskning i nye eller eksisterende behandlinger, der ikke har medicinalindustriens interesse - blandt andet om korsbåndsskade i knæet bedst behandles med en operation eller genoptræning.

”Novo Nordisk Fonden ønsker med det nye program at forbedre behandlingen af patienter gennem udvikling af f.eks. ny medicin, ny kirurgi og ny diagnostik for at sikre den bedste kvalitet i behandlingen af patienter,” siger Niels-Henrik von Holstein-Rathlou, Head of Research and Innovation Grants i Novo Nordisk Fonden, i en udtalelse til pressen.

Fonden har netop åbnet for første ansøgningsrunde, og interesserede speciallæger kan søge om bevillinger på mellem fem og 20 mio. kr.

Novo-fond på vej med milliarder til diabetescentre 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier