MedWatch

Reumatologer forlader Medicinrådets fagudvalg i protest

Utilfredshed med nye habilitetsregler får samtlige medlemmer af fagudvalget for reumatologi under Medicinrådet til at trække sig fra udvalgets arbejde.

Foto: Roche / PR

Et nyligt vedtaget forbud mod industribetalte kongresrejser får nu samtlige reumatologer til at forlade den arbejdsgruppe, der rådgiver regionernes Medicinråd om reumatologiske lægemidler.

Det skriver Dagens Pharma.

"Vi frygter for kvaliteten af det fremtidige arbejde i fagudvalget, hvis ikke medlemmerne sikres adgang til internationale faglige kongresser og adgang til at udvikle internationale, videnskabelige netværk. Speciallægerne har i dag kun ringe adgang til efteruddannelse og faglig opdatering finansieret af deres arbejdsgivere – regionerne. Hvis der var muligheder i dette regi, ville fagudvalgsmedlemmerne naturligvis benytte sig heraf," hedder det i en fælles meddelelse fra de faglige medlemmer af fagudvalget og bestyrelsen i Dansk Reumatologisk Selskab.

Medicinrådet skærpede ved det seneste møde habilitetsreglerne ved at kræve, at medlemmer ikke kan få kongresrejser betalt af virksomheder, der aktuelt har en ansøgning til vurdering i Medicinrådet. Forbuddet omfatter også ansøgerens konkurrenter.

Ifølge Dagens Pharma er størstedelen af medlemmerne af Medicinrådets fagudvalg for reumatologi inviteret til kongressen EULAR, før de nye habilitetsregler blev indført.

Reumatologerne slår i meddelelsen fast, at Medicinrådet er i sin gode ret til at bestemme reglerne for medlemmers samarbejde med medicinalindustrien, men at reglerne burde have været præsenteret, inden fagudvalgenes medlemmer påtog sig arbejde for Medicinrådet.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier