MedWatch

Apotekere vil ændre tilskudssystem

Nogle danskere må udskyde eller helt opgive at købe nødvendig medicin, fordi de ikke har råd, viser ny undersøgelse. Danmarks Apotekterforening vil ændre reglerne til tilskudsmedicin.

Foto: Jacob Ehrbahn/ POLFOTO

Halvdelen af landets apoteker oplever hver uge, at borgere fravælger eller udskyder deres medicinkøb, fordi pengene ikke rækker. Og hver fjerde apoteker står over for problemet en eller flere gange dagligt.

Det viser en rundspørge som Danmarks Apotekerforeningen har gennemført blandt landets 214 apotekere, skriver Politiken.

Det er især det offentlige tilskudssystem, hvor starten på et nyt tilskudsår kan få udgifterne til at stige væsentligt, der får skyld i de økonomisk vanskeligt stillede borgeres problemer, påpeger godt halvdelen af deltagerne i undersøgelsen.

"For nogle borgere er det altså voldsomt at gå fra et tilskud på 85 procent af medicinregningen til ingenting, når det nye tilskudsår starter, og dertil kommer hyppige prisændringer, som ikke gør det lettere at regne ud, hvor meget man selv skal betale," siger Anne Kahns, formand for Danmarks Apotekerforening, til avisen.

Derfor forsøger Apotekerforeningen nu, bakket op af både læger og socialrådgivere, at få tilskudssystemet lavet om, så borgernes egenbetaling fordeles ud over hele året.

Sundhedsministeriet overvejer netop nu, om de generelle tilskudsregler for medicin skal laves om, skriver Politiken.

Prisen på tilskudsberettiget medicin falder, men håndkøbsprisen stiger

Danmark har Europas billigste kopimedicin

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier