MedWatch

København bejler til Skåne i kampen om EMA

Københavns overborgmester vil have Skåne med i kampen om at få den europæiske lægemiddelsmyndighed til Danmark, selvom Sverige officielt kæmper for at få den til Stockholm. Tilnærmelserne får tvetydige tilkendegivelser med på vejen.

Foto: /ritzau/Nanna Navntoft

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) vil have, at hele Greater Copenhagen-regionen i fællesskab skal forsøge at få den europæiske lægemiddelsmyndghed EMA til hovedstaden, skriver News Øresund.

"Sverige vil have den til Stockholm, men jeg regner , at vi holder sammen i Greater Copenhagen-regionen," sagde Frank Jensen i en tale ved konferencen Real Estate Øresund i Malmø ifølge News Øresund.

Han påpegede, at Danmark i sin tid gik ind for, at forskningsanlægget ESS blev placeret i universitetsbyen Lund mellem Malmø og Helsingborg.

Københavns overborgmester har tidligere fået støtte fra Region Skåne og Helsingborg, der dog helst ser et dansk-svensk bud. Talskvinde for byrådet i Malmø, Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), er mere forsigtig i sine udtalelser og mener, at en placering i Stockholm vil komme hele Sverige til gavn.

Regeringen vil sikre sig EMA i år med Rebiens hjælp

Bred begejstring over regeringens EMA-udmelding

Dansk EU-skepsis kan spænde ben for EMA-planer

Forsiden lige nu

Danmarks største venturefond: Sådan investerer vi i life science

Novo Seeds kaster hvert år hundredevis af millioner efter lovende unge startups og iværksættere inden for life science. Men hvad skal der til for at komme i fondens søgelys, hvordan foregår samarbejdet, og hvad er kriterierne for succes? Partner i fonden, Stephan Christgau, løfter her en del af sløret.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier