MedWatch

Overdødelighed i forsøg med telemedicin

Forskere oplevede en statistisk signifikant overdødelighed, da de testede en telemedicinsk behandling til diabetespatienter, skriver fagbladet Ingeniøren.

Foto: Jyllands-Posten

Otte diabetespatienter, der deltog i et forsøg med sårbehandling via telemedicin udført af Odense Universitetshospital, er døde i forsøgsperioden, mens der kun var tale om ét dødsfald i en kontrolgruppe. Det skriver Ingeniøren.

Baggrunden er ifølge fagbladet den plan, sundhedsmyndighederne har sat i værk over hele landet, hvor diabetespatienter med sår på ben og fødder kan behandles hjemme frem for jævnligt at skulle til læge eller på hospitalet. Selve effekten af telemedicinen var ikke blevet videnskabeligt undersøgt, inden planen blev sat i værk, og en lille gruppe forskere fra Odense Universitetshospital (OUH) besluttede sig derfor for at starte et forskningsprojekt med 374 patienter delt op i to grupper.

Ifølge Johnny Frøkjær, overlæge ved den fod- og ankelkirurgiske sektor på Odense Universitetshospital, der var vejleder på ph. d.-projektet, kan man dog hverken fastslå eller udelukke, at overdødeligheden skyldes telemedicinen. Ikke desto mindre er overdødeligheden statistisk højsignifikant.

 Millioner til telepsykiatrisk projekt

 Den nationale udrulning af telemedicin lader vente på sig

 Nordjysk telemedicin-succes skal rulles ud i hele landet 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier