MedWatch

Forsikringsselskaber taber penge på Obamacare

USA's største sundhedsforsikringsselskab, UnitedHealth, har tabt mia. på forsikringerne i Obamacare. Det viser selskabets nye regnskab, der kommer efter, at UnitedHealth gentagne gange har revset registreringsprocedurerne i Obamacare.

Foto: The White House

UnitedHealth, den største udbyder af sundhedsforsikringer i USA, har oplevet store tab på forsikringsprodukter, som er solgt igennem de nye markeder for sundhedsforsikringer sat op under the affordable care act, der bedre kendes under navnet Obamacare. Det skriver Bloomberg News.

I selskabets seneste regnskab kommer UnitedHealth ud med et resultat, der overgår forventningerne, og som dermed er med til at dæmme op for det 720 mio. dollars store tab, som UnitedHealth har haft igennem Obamacare. UnitedHealth har flere gange revset Obamacare for registreringsprocedurerne, og overvejer at trække sig ud af markedet næste år.

Danske: Trykket stemning smitter af på life science

Indskrænker særlige forhold

Det er særligt et tiltag, som tillader folk at indskrive sig i Obamacare uden for den normale registreringsperiode (november-januar), der har mødt voldsom kritik fra forsikringsselskaberne. Det særlige registreringsvilkår er for eksempel tiltænkt til personer, der får et barn. UnitedHealth har klaget over, at de borgere, som indskriver sig uden for den normale periode, er væsentligt dyrere at forsikre, blandt andet fordi de først registrerer sig, når de er blevet syge.

Den korte registreringsperiode på tre måneder (november-januar) blev oprindeligt indført for at anspore såvel raske som syge borgere til at indskrive sig i forsikringsordningen.

Det tyder på, at administrationen lytter til selskaberne. I hvert fald har de i løbet af januar lukket ned for seks af de særlige forhold, som tillader folk at skrive sig op uden for november-januar. Det drejer sig blandt andet om folk, som har flyttet bolig.

Amerikansk sygekasse overrasker positivt

Danske Capital: Opkøb kan føre til prisstigninger i USA

Forsiden lige nu

Novartis-skandale når den græske regering

Anklagerne om at Novartis har bestukket embedsmænd for at få markedsfordele i Grækenland har nu udviklet sig til en politisk skandale, hvor beskyldninger og sagsanlæg fyger gennem luften mellem politiske modstandere.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier