MedWatch

Danmark i top inden for diabetesbehandling

Danmark er blandt Europas tre bedste til at behandle diabetes, viser ny undersøgelse.

Foto: colourbox

Danske diabetikere hører til blandt dem i Europa, der får den bedste behandling – kun overgået af svenskere og hollændere.

Det viser Euro Diabetes Index 2014, som offentliggøres onsdag morgen i Wien, ifølge en pressemeddelelse. Offentliggørelsen sker i forbindelse med 50 års jubilæumskonferencen i Den europæiske sammenslutning af diabetesforskere, hedder det.

Professor ved Aarhus Universitet, Jens Sandahl Christiansen, har været rådgiver for den ekspertgruppe, der har rangordnet 30 europæiske lande, og det er en lang række af faktorer, der er lagt ind i bedømmelsen.

"Eksperterne har bl.a. set på vores systematiske opfølgning af patienterne, på dataindsamlingen, på vores diabetes-skoler, og hvor hurtig ny medicin indføres. Desuden er også elementer om adgangen til både læger, sygeplejersker og øjenundersøgelser med," siger han.

Danmark har ligget i toppen i det europæiske index gennem mange år i hård konkurrence med særligt Holland og var for seks år siden på førstepladsen.

"En hovedgrund til, at vi ligger så fint i det europæiske selskab, er vores systematiske indsats," siger Jens Sandahl Christiansen i pressemeddelelsen.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier