MedWatch

På dette tidspunkt er din allergi værst

Forskere giver nu råd til allergikerne til, hvordan de kan nyde sommerens sol og varme uden at skulle tænke på deres allergi.

Foto: Lizette Kabra, Jyllands-Posten

Ny forskning viser, at mængden af græspollen ikke blot er varieret efter vejret, men at pollensæsonen kan inddeles i tre perioder med hver sit døgnmønster. Forskningen viser derfor, hvornår det er bedst at holde

sig indedørs.

På baggrund af tre års målinger på tre steder i Aarhus inddeler forskerne fra Aarhus Universitet græspollensæsonen i tre perioder. De tre perioder dækker over starten af pollensæsonen (figur a), miden (figur b) og slutningen (figur c). Søjlerne viser fordelingen af tidspunktet for maksimal pollenkoncentration.

“Folk som er allergiske over for græspollen bør begrænse deres udendørs aktiviteter i tidsrummet 16-20 i starten og midten af sæsonen. I slutningen af sæsonen, bør allergikerne undgå at være udendørs midt på dagen,” udtaler matematikeren Robert Peel, Aarhus Universitet, til Aarhus Universitets hjemmeside.

 

Undersøgelsen blev gennemført i samarbejde med forskere fra universiteterne i Worcester, Wien og Roskilde samt Astma-Allergi Denmark.

 Opfinder: Beviser frem for kapital

 Dansk opfindelse kan dufte succesen 

 Allergikoncern efterlyser national allergi-pakke

 Stallergenes øger salg marginalt 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier