MedWatch

Kirkbi: Matas-investering er en god tilføjelse

Matas’ stabile indtjening er blandt hovedårsagerne til, at Lego-familiens investeringsselskab, Kirkbi, har investeret 585 mio. kr. i den nyligt børsnoterede detailkæde.

Foto: Kirkbi /PR

Kirkbi fortsætter den seneste tids store opkøb, der sidste år blandt andet bød på en investering på 1,1 mia. kr. i rengøringskoncernen ISS. Aktien stiger i kølvandet på investeringen 2,65 pct.

”Vi anser investeringen i Matas A/S som en god tilføjelse til vores finansielle investeringsportefølje. Vi er glade for at have fået muligheden for at investere et fornuftigt beløb i Matas A/S, der er en veldrevet virksomhed med en stabil indtjening,” udtaler Søren Thorup Sørensen, adm. direktør i Kirkbi A/S, i en meddelelse.

Kirkbi ønsker ikke at uddybe investeringen i Matas nærmere, herunder om investeringsselskabet er interesseret i at købe yderligere op på sigt. Detailkæden har indtil videre fået en god start på børsen, hvor kursen onsdag formiddag stiger 2,65 pct. til kurs 135,5.

Positiv kursudvikling

Matas blev noteret på børsen til kurs 115. Kirkbi betalte 130 kr. aktien og fik dermed en lille rabat i forhold til gårsdagens kurs på 132 kr. aktien. Gårsdagens investering betyder, at Lego-familien sidder på 11 pct. af aktierne i Matas.

Kirkbi ejer blandt andet 75 pct. af legetøjskoncernen Lego og får dermed en tilsvarende andel af Legos overskud, som sidste år satte rekord med 5,6 milliarder kroner.

Kapitalfonden CVC Partners, der børsnoterede Matas, ejer nu 19,4 pct. af detailkæden, mens Materialisternes Invest Holding ApS ejer 8,5 pct.

Capital Research & Management, et datterselskab til The Capital Group Companies, der er en af verdens største investeringsforeninger, er med en ejerandel på 5,8 pct. også storaktionær i Matas.

 Lego-familien bliver storaktionær i Matas 

 Matas-topchef: Liberalisering ikke afgørende 

 Matas tavs om økonomien i ”luksuskoncept” 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier