MedWatch

Millionbevilling til epilepsi-projekt

Professor Olaf B. Paulson og hans forskerteam fra Neurobiologisk Forskningsenhed på Rigshospitalet modtager to mio. kr. til forskning i svær epilepsi.

Foto: Professor Olaf B. Paulson, PR

Nye forskningsmidler skal sørge for, at man i fremtiden kan lave langt bedre diagnoser for den enkelte epilepsipatient og samtidig give et grundigere indblik i epilepsi som sygdom på et mere generelt plan. I alt har forskerholdet modtaget to mio. kr. fra Lundbeckfonden, oplyser fonden i en pressemeddelelse.

Projektet skal ved hjælp af skanninger og andre studier undersøge hjernens svingninger samt de strukturelle, funktionelle og biokemiske forhold i hjernen, lyder forklaringen på, hvordan det skal lykkes at komme dybere ned i årsagerne til svær epilepsi.

Olaf B. Paulson har i løbet af sin karriere udgivet mere end 360 publikationer.

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier