MedWatch

FDA overvejer forbud mod onlinesalg af e-cigaretter

De amerikanske sundheds-myndigheder, FDA, overvejer at forbyde onlinesalg af de populære e-cigaretter. Flere reguleringer på det milliardstore marked er under opsejling.

Foto: Colourbox

Inden for bare fem år kan det globale salg af e-cigaretter nå 5 mia. dollar alene i USA, men frygten for blandt andet salg til mindreårige har fået FDA til seriøst at overveje at decideret forbud mod onlinesalg af e-cigaretter. Det skriver den anerkendte amerikanske avis Wall Street Journal.

Ny chef

Tilbage i marts 2013 blev Mitch Zeller øverste chef for FDA's Center for Tobacco Products, og han indrømmer over for avisen, at man fra myndighedernes side overvejer flere typer reguleringer på markedet. Over for avisen påpeger han, at man endnu ikke ved nok om de sundhedsmæssige risici ved brugen af e-cigaretter, men han pointerer, at FDA vil regulere på området. Han ønsker dog ikke at uddybe i hvilket omfang, men ifølge Wall Street Journal vil de reguleringer altså måske involvere et forbud mod onlinesalg af e-cigaretter.

"Vil det koste mig penge, hvis de lukker ned for det i morgen? Ja. Men tror jeg, det kommer til at ske? Nej, og det skyldes efterspørgslen på produkterne," siger Elliot Maisel, bestyrelsesformand og CEO i e-cigaret producenten Fin Branding Group, til Wall Street Journal.

Enormt marked

FDA har i den forgangne uge haft flere møder med producenterne bag e-cigaretterne. Den endelige beslutning ventes at blive truffet allerede til oktober. På nuværende tidspunkt anslås det, at markedet for e-cigaretter vil nå 1 mia. dollar i år - alene i USA.

Læs hele historien fra Wall Street Journal her.

Mere fra MedWatch

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier