MedWatch

Eksperter kritiserer ”hemmeligt” register

Har du ikke sagt udtrykkeligt nej til forskeres brug af dine blodprøver og væv, må du acceptere det. Patienternes retsstilling er truet, lyder kritik.

Foto: Lars Krabbe

Der blev kastet rundt med flotte ord om vægtige principper som patientrettigheder og patientinformation, da det såkaldte Vævsanvendelsesregister blev oprettet for næsten 10 år siden.

"Individets selvbestemmelsesret sættes i højsædet," lød det bl.a. fra daværende sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V), da der blev åbnet for det register, hvor man som patient skal henvende sig, hvis man ikke ønsker, at ens blodprøver og vævsprøver skal kunne bruges til andre formål end ens egen behandling – f.eks. til forskning. Også i lovteksterne blev det beskrevet, at det nye elektroniske Vævsanvendelsesregister sikrede "selvbestemmelse over eget biologisk materiale".

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Bavarian Nordic har fundet en amerikansk produktionspartner

Den amerikanske regering har allerede købt millioner af doser af Bavarian Nordics vaccine mod abekobber, og for at kunne honorere forventeligt mange flere ordrer fra den kant, har det det danske selskab fundet og allieret sig med en amerikansk produktionspartner, ligesom man er på udkig efter kontraktproducenter i resten af verden også.

GN vil søge om tilladelse til at sælge flagskib som otc-produkt

Dagen efter, at FDA, de amerikanske sundhedsmyndigheder, meldte sig klar med de endelige retningslinjer for salg af høreapparater i håndkøb, går GN Hearing nu i offensiven ved som det hidtil eneste danske selskab at ville søge om registrering af et af sine flagskibsprodukter - høreapparatet Jabra Enhance Plus som otc-produkt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier