MedWatch

Eksperter kritiserer ”hemmeligt” register

Har du ikke sagt udtrykkeligt nej til forskeres brug af dine blodprøver og væv, må du acceptere det. Patienternes retsstilling er truet, lyder kritik.

Foto: Lars Krabbe

Der blev kastet rundt med flotte ord om vægtige principper som patientrettigheder og patientinformation, da det såkaldte Vævsanvendelsesregister blev oprettet for næsten 10 år siden.

"Individets selvbestemmelsesret sættes i højsædet," lød det bl.a. fra daværende sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V), da der blev åbnet for det register, hvor man som patient skal henvende sig, hvis man ikke ønsker, at ens blodprøver og vævsprøver skal kunne bruges til andre formål end ens egen behandling – f.eks. til forskning. Også i lovteksterne blev det beskrevet, at det nye elektroniske Vævsanvendelsesregister sikrede "selvbestemmelse over eget biologisk materiale".

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier