Matas-ejer afviser kritik om kunstigt høj aktiekurs

Kapitalfonden CVC Capital Partners, der er storaktionær i Matas, afviser kritikken om, at grunden til, at aktiekursen på den nyligt børsnoterede butikskæde ligger næsten dødstille på 115 kr., skulle være, at Morgan Stanley som stabiliseringsagent holder aktien kunstigt oppe.
Foto: Matas
Foto: Matas
RITZAU FINANS

Siden Matas' børsnotering d. 28 juni har en af de største købere af aktien ellers netop været den amerikanske storbank Morgan Stanley, der var med til at forestå noteringen. CVC Capital Partners, der sidder på ca. 30 pct. af aktierne i Matas, afviser dog pure, at det skulle være et tegn på, at den amerikanske bank holder en hånd under aktiekursen. Det skriver Dagbladet Børsen.

"Det ville slet ikke give nogen mening at bruge stabiliseringsmekanismen, så længe du ligger i kurs 115 eller over. Den måde det fungerer på, er, at man sælger alle aktier, og så har Morgan Stanley et kontant beløb at købe aktier tilbage for. Derfor ville det ikke give mening at købe dem tilbage til over 115, for så ville du jo få et direkte tab, udtaler Søren Vestergaard Poulsen, partner i CVC Capital Partners, til Dagbladet Børsen.

Investeringsøkonomen Per Hansen fra Nordnet, der var en af de første til at lufte tanken om, at Morgan Stanley holdt aktien kunstigt oppe for Matas, erkender da også, at det er muligt at banken blot køber aktier ind for andre interesserede købere. Han fastholder dog, at udviklingen i Matas' aktiekurs er et tegn på en dårligt håndtering af børsnoteringen.

"Det at man allerede nu kommer ned og ligge lige omkring emissionskursen, det er for mig at se en mini-fiasko forstået på den måde, at det er et vidnesbyrd om, at noteringen er skåret lige hårdt nok til en lidt for høj pris, udtaler Per Hansen til Dagbladet Børsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også