MedWatch

Forskere finder vægttabs-tarmbakterie

Belgiske forskere har igennem kliniske studier med mus vist, at en bakterie som lever i tarmen kan være med til at bekæmpe fedme og type 2 diabetes.

Foto: FRANDSEN FINN

En gruppe belgiske forskere har vist, at en bestemt tarmbakterie kan modvirke fedme og type 2 diabetes. Det skriver BBC på sin hjemmeside.

Det belgiske forskerhold satte sig for at undersøge, hvordan en bestemt bakterie, akkermansia muciniphila, påvirker vores helbred. Bakterien udgør normalt 3-5 pct. af tarmfloraen, men for overvægtige mennesker er andelen stærkt faldende.

Forskerne gav derfor denne bakterie til en gruppe opfedede mus, der var to til tre gange så store som en gruppe af normale, slanke mus.

De opfedede mus forblev større end deres slanke artsfæller, men havde tabt halvdelen af den ekstra vægt, selvom der ikke var andre ændringer i deres kost. Samtidig registrerede man en lavere insulinresistens, som er et af de væsentligste symptomer på type 2 diabetes.

”Selvfølgelig er det en forbedring. Vi modvirkede ikke overvægten fuldstændigt, men der var en stor reduktion i fedtmassen. Det er den første indikation på, at der er en direkte sammenhæng mellem én bestemt art (af bakterie, red.) og forbedringer i stofskiftesystemet,” siger en af forskerne, Patrice Cani, til BBC.

Resultaterne af studiet er offentliggjort i tidsskriftet Proceedings of the National Academy of Sciences.

Læs hele historien fra BBC her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier