Forening: Smertepatienter lider under tilskudsregler

Efter at en række tilskud til stærke smertestillende lægemidler er blevet fjernet, har Foreningen af Kroniske Smertepatienter oplevet flere henvendelser fra patienter.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Den seneste måned har tusindvis af patienter haft sværere ved at få adgang til de stærke smertestillende lægemidler, som de tidligere har taget. De mærker nu Medicintilskudsnævnets og Sundhedsstyrelsens beslutning om at fjerne det generelle tilskud på en stribe af de dyreste smertestillende lægemidler.

Pia Frederiksen, formand for Foreningen af Kroniske Smertepatienter (Faks), har allerede oplevet, at foreningens medlemmer henvender sig med frustrationer over de nye regler.

"Det har store konsekvenser for de enkelte patienter, særligt for dem, der stadig forsøger at bevare kontakten til arbejdsmarkedet," siger hun til Ritzau.

Kritikken af tilskudsændringerne har været svidende henover det sidste års tid. Her har blandt andet industrien og en række smertelæger haft stor indflydelse på debatten. Medicintilskudsnævnet endte også med at ændre på tilskudsreglerne, så det ikke som oprindeligt besluttet var 11 midler, som stod til helt at miste tilskud, men nu vil få klausuleret tilskud i stedet.

 Tilskudsnævn ændrer omstridte smerteanbefalinger  

 Beskyldninger i medicintilskuds-sag under lup 

 Smertepatienter frygter medicinkaos 

 Smertelæger i frontalangreb på tilskudsnævn 

 EMA vil begrænse brug af smertemedicin 

 DF trækker minister i samråd om smertemedicin 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også