MedWatch

Bændelorm-genom kan føre til bedre medicin

Det er lykkes for forskere at kortlægge bændelormens arvemasse, og det kan føre til bedre behandlinger af de mange alvorlige sygdomme, som ormens larver kan medføre.

Foto: schulergd / Stock.Xchng

En gruppe forskere har nu for første gang nogensinde kortlagt bændelormens genom. Det skriver Reuters og tilføjer, at opdagelsen kaster nyt lys over udviklingen af en af verdens ældste parasitter og peger på nye muligheder for medicin på området.

Bændelormen er en slags parasit, som kan leve i den menneskelige tarmkanal, hvor den tvekønnede organisme også lægger æg. Når æggene udklækkes til larver, spreder disse sig i kroppen, og det kan det føre til en lang række sygdomme.

Men kortlægningen af ormens DNA indikerer, at eksisterende lægemidler muligvis kan bruges i kampen mod disse sygdomme.

Og det kan måske også anspore medicinalvirksomheder til at melde sig ind i kampen mod bændelormen og dens følgesygdomme – en kamp, som ellers ikke har de store kommercielle perspektiver, da problemet er mest udtalt i tropiske udviklingslande, skriver Reuters.

Læs hele historien fra Reuters her.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier