
De videnskabelige selskaber og sygehusene skal levere en mere stringent opfølgning af effekt, bivirkninger, behandlingsforløb og behandlingsstop, hvis de vil tage et nyt lægemiddel i brug med anbefaling fra KRIS.
Det kræver regionernes nyoprettede koordineringsråd for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS) ifølge Dagens Pharma.
"Som det er nu, er det lidt tilfældigt, hvor gode muligheder vi har for at følge effekt og bivirkninger for en ny medicin. Vores håb er er, at vi i KRIS kan lave faste aftaler med de videnskabelige selskaber aftaler om systematisk opfølgning, når vi påbegynder behandling med nye lægemidler. Det vil kunne give en meget bedre vidensdeling end hidtil," siger rådets formand, Steen Werner Hansen, til Dagens Pharma.
Mindre patientgrupper
Koordineringsrådet skal tage stilling til stadig mere specifikke præparater rettet mod stadig mindre patientgrupper, og hvis man skal sikre opsamling af viden om effekten af disse præparater, kræver det en mere stringent opfølgning.
Det er ifølge formanden ikke alle områder, hvor man har en database med de nødvendige oplysninger. Her er det hensigten i KRIS at stille krav om en form for ’mini-protokoller’, som skal sikre, at man kun tager ny medicin i brug, hvis man også senere kan foretage landsdækkende audits af, hvordan det er gået patienterne.