MedWatch

Avis: Bevaret monopol vil bremse Matas-salg

Hvis det ender med, at apotekermonopolet bevares, vil det stikke en kæp i hjulet på et eventuelt Matas-salg, vurderer dansk avis.

CVC Capital Partners får sværere end hidtil ved at komme af med sine 258 Matas-butikker, hvis det danske apotekermonopol bevares. Det skriver avisen mandag uden dog at citere kilder for påstanden.

Der har længe været spekuleret i, at CVC var på vej med et salg af Matas-kæden, som kapitalfonden i 2007 betalte 5,2 mia kr. for. Dengang var opkøbsmarkedet dog et helt andet, og derfor har CVC hele tiden håbet på, at et ophør af loven om, hvem der må eje apoteker i Danmark, ville øge salgsværdien af Matas, skriver Berlingske.

Det ser dog ikke ud til at lykkes CVC og Matas at komme af med monopolet, viser en rundringning som Berlingske lavede til Folketingets sundhedsordførere i fredags. Her fortalte flertallet nemlig, at man kun er klar til at modernisere apotekerloven og ikke at give andre end farmaceuter lov til at eje apoteker, sådan som Matas havde håbet på.

Med udsigten til bevarelse af monopolet, er der ifølge Berlingske ikke udsigt til at en køber vil byde i nærheden af de 5,2 mia. kr., som CVC betalte for kæden, og derfor er CVC ifølge avisen nødt til at overveje en børsnotering, selvom det er særdeles svært i det nuværende danske marked. Fordelen for CVC ved en notering vil dog være, at det giver et par ekstra år til at prøve at gøre op med apotekermonopolet.

 Her står parterne i liberaliserings-debatten

 Avis: Apotekernes monopol har medvind

 LA: Liberalisering sikrer fortsat billig medicin

 Matas: Hvordan kan kondomer true patientsikkerhed? 

Mere fra MedWatch

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier