MedWatch

Danmark skal være centrum for sundhedsturisme

Når udenlandske patienter får behov for behandling, skal Danmarks privathospitaler være førende i at tilbyde det, mener organisationer, virksomheder og politikere.

Foto: Colourbox

Regeringen bør gøre mere for at sikre, at Danmark til fulde udnytter sine muligheder inden for sundhedsturisme. Det mener den liberale tænketank Cepos og Dansk Erhverv, som i Børsen mandag taler for, at Danmark bliver nordens centrum for såkaldt sundhedsturisme.

Begrebet dækker over udenlandske patienter, som rejser til udlandet eksempelvis Danmark, for at få behandling for en lidelse, de ikke er dygtige nok til at behandle i hjemlandet, eller fordi der er for lange ventelister. Singapore er blandt andre lande et eksempel, hvor fænomenet har vundet indpas, men skal de danske privathospitaler have succes med det, kræver det hjælp fra regeringen, siger Christian T. Ingemann, direktør i Dansk Erhverv:

"Bolden ligger lige nu på politisk side. Vi synes, regeringen skal tage initiativ til en helt konkret strategi til et eksportfremstød på det her område."

Regeringen kritiseres blandt andet af Cepos, Dansk Erhverv, og Richardo Sandchez, der er adm. direktør på Hjertecenter Varde, et privathospital som ellers har haft en del succes med at tiltrække udenlandske patienter.

 Privathospital satser på Asien og Østeuropa 

Politisk pres afvises

De mener, regeringen gør det svært for privathospitalerne at udnytte potentialet, fordi man med nye love trækker patienter fra det private og over i det offentlige system. Også Venstres sundhedsordfører Sophie Løhde bakker om om kritikken og peger blandt andet på den differentierede behandlingsgaranti, som en årsag.

"Der er et stort og vigtigt potentiale på det her område i forhold til at skabe vækst og job i Danmark. Det triste er, at regeringen intet gør for at udnytte de eksportmuligheder, der er på området," siger hun til Børsen.

Kritikken og råbet på hjælp afvises dog af Özlem Cekic, der er Sundhedsordfører i SF. Hun siger til avisen, at det ikke er regeringens prioritet at "favorisere privathospitalerne yderligere for skatteborgernes penge."

 Nyt våben mod behandling af forhøjet blodtryk

 Sydvestjysk fusion skaber nyt privathospital

 Godt nyt for patienter med hjertesvigt 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier