MedWatch

Topforskere: Fokus på skræddersyet behandling i 2013

Danske topforskere giver deres bud på fokus inden for kræft, diabetes og hjerte-kar-sygdomme.

Foto: Colourbox

Skræddersyet behandling er nøgleordene, når to af Danmarks topforskere inden for folkesygdommene kræft og diabetes skal give deres bud på, hvad der bliver de vigtigste forskningsområder inden for deres eget felt i 2013.

”Der er desværre en for stor del af patienterne i kræftbehandling, som ikke vil have glæde af standardbehandling, for ligesom mennesker reagerer kræftsvulster forskelligt. Det vil være rart at kunne pille de patienter ud på forhånd, så man hurtigt kan komme i gang med en alternativ og skræddersyet behandling.

Forskning i udvikling af skræddersyet behandling kører på højtryk overalt i verden lige nu, og det forventer vi vil føre til resultater,” siger forskningschefen fra Kræftens Bekæmpelse Jørgen H. Olsen bl.a. til Sundhedsguiden.

Færre piller

Henning Beck-Nielsen, professor i diabetes og leder af Dansk Diabetes Akademi, peger bl.a. på, at ”der helt sikkert vil blive forsket meget i at få de insulinproducerende celler til at leve igen, for hos diabetespatienter dør de ud.”

Han peger på, at forskning har vist, at cellerne hos især type 2-patienter kan live op igen.

Et andet fokus vil være, hvordan man kan begrænse pilleforbruget hos diabetes-patienter og undgå overmedicinering.

”Overmedicineringen skyldes, at vi har mange store undersøgelser, der viser, at denne blå eller røde pille virker ved diabetes. Vi skal til at lave en mere skræddersyet behandling, hvor vi giver 2-3 piller, som vi ved er godt for netop denne patient, i stedet for 7-8 piller, hvor nogen af dem kan skade patienten,” siger han til Sundhedsguiden.

Hjerte-kar-sygdomme

Gorm Jensen, professor på Odense Universitetshospital og forskningschef i Hjerteforeningen, fremhæver bl.a., at fokus vil på ”en meget stærkt social skævhed inden for hjerte-kar-sygdomme.”

Læse mere her på Sundhedsguiden

Hvem vinder kampen mod kræft? 

 

 

Mere fra MedWatch

Sundhedsaktører: Se digital sundhed som en investering

Regionerne skal have økonomiske rammer til at investere i nye digitale sundhedsløsninger, hvis danskerne også i fremtiden skal kunne få behandling af høj kvalitet, lyder det fra blandt andet Dansk Erhverv og Danske Regioner.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier