Apoteker skal sænke priserne på medicin

Sundhedsministeren har indgået en aftale med apotekerne om lavere avancer og dermed billigere medicin til danskerne. Samtidig har moderniseringsudvalget skudt sine anbefalinger til næste år.
Foto: STINE BIDSTRUP
Foto: STINE BIDSTRUP

Apotekerne har i 2013 og 2014 forpligtet sig til at give borgerne billigere medicin. Det blev resultatet af den aftale, som Sundhedsminister Astrid Krag (SF) torsdag indgik med Apotekerforeningen for avancen på medicin.

Når avancen bliver mindre og priserne på medicin billigere, hænger det sammen med en "effektiviseringsgevinst" hos apotekerne.

Det skriver Berlingskes Nyhedsbureau. Det fremgår ikke, hvad detaljerne i aftalen består af. Aftalen indeholder også to initiativer, der kan være med til at reducere fejl ved medicingivningen og dermed højne patientsikkerheden.

Onsdag indgik sundhedsministeren ligeledes en aftale med Lægemiddelindustriforeningen (Lif) og Danske Regioner, der sænker listepriserne på sygehusmedicin med fem procent over de kommende to år.

Moderniseringsudvalget, der skal stå for at finde fremtidens model for apotekerne, har skudt sine endelige anbefalinger til efter jul. Arbejdsgruppen skulle i følge kommissoriet afrapportere til regeringens økonomiudvalg inden udgangen af 2012. Men ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har nu oplyst, at arbejdsgruppen ikke som forventet afslutter sit arbejde inden årets udgang.

Læs hele artiklen her.

 Lif: Det er jo ikke sjovt at skulle sænke priserne, men…

 Ny prisaftale på plads 

 Apotek foreslår nævn til kamp mod spekulation  

 Kopiindustri: Konkurrencen sikrer gode priser 

 Apotek: ”Det er en syg høne, der har lagt det æg" 

 Matas: Hvordan kan kondomer true patientsikkerhed? 

 Ministerier kæmper om apotekernes fremtid 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også