Formanden for DTU træder af

I 2013 skal DTU have en ny bestyrelsesformand. Det står klart, efter at den nuværende bestyrelsesformand har trukket sig på årets sidste bestyrelsesmøde.
Foto: Mik Eskestad/JP
Foto: Mik Eskestad/JP

Steen Scheibye sidder ikke for bordenden, når DTU skal afholde sit næste bestyrelsesmøde. Der skal han nemlig sidde for bordenden hos Novo Nordisk Fonden.

Han har siden april i år været kørt i stilling til at overtage formandsposten i fonden i april 2013, og har derfor længe planlagt at træde ud af DTU’s bestyrelse ved udgangen af 2012.

Men den officielle udmelding kommer først nu ifølge Ingeniøren, efter årets sidste bestyrelsesmøde er afholdt, og efter DTU’s repræsentantskab har godkendt bestyrelsens indstilling af nye eksterne kandidater til bestyrelsen.

To mulige kandidater

DTU’ bestyrelse mødes 4. januar for at udpege en ny formand, som skal vælges bl.a. de udefrakommende bestyrelsesmedlemmer for en periode på fire år.

Ingeniøren peger på to mulige kandidater. Først Ulla Röttger, der er administrerende direktør for Amagerforbrænding, og har både siddet i DTU’s bestyrelse og bestyrelsen for Ingeniørhøjskolen i København.

Hvis det ikke bliver Ulla Röttger, er det nye bestyrelsesmedlem Per Falholt (54), der er civilingeniør og koncerndirektør i Novozymes, ifølge Ingeniøren en oplagt kandidat til formandsposten.

Den tidligere DONG-topchef Anders Eldrup sidder også i bestyrelsen, men hans kandidatur er ifølge Ingeniøren mere tvivlsom, da han ikke har en teknisk eller naturvidenskabelig uddannelse.

 DTU får ny innovationsdirektør

 DTU får millioner til nyt protein-center

 DTU-center klar til nanomedicin-satsning

 Boom i private DTU-samarbejdsaftaler med industrien 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også