MedWatch

Ny offensiv mod privathospitaler

Strømmen af grå stær-patienter fra de offentlige hospitaler til privathospitalerne skal standses i Region Hovedstaden, der etablerer 'fast track' til behandlingen.

Foto: Colourbox

Region Hovedstaden har sat en mål. Fremover skal alle borgere i hovedstadsområdet med grå stær behandles ensartet på Region Hovedstadens egne hospitaler.

Der har længe været lange ventetider på de offentlige hospitaler, og det har betydet, at tusindvis af patienter med grå står har måttet blive behandlet i det private på det offentliges regning. Derfor lægger regionen op til at øge den offentlige kapacitet markant ved at etablere et såkaldt fast track for behandling af grå stær på Frederiksberg Hospital.

"Det offentlige har personale, som vi selv har uddannet og lønner, og hvis de kan udføre operationerne, skal de selvfølgelig gøre det," siger medlem af forretningsudvalget i Region Hovedstaden Laila Lindén ( S), til Berlingske.

I alt skal der gennemføres 9000 operationer af patienter med grå stær om året. Region Hovedstaden besluttede også for nylig at udvide den offentlige kapacitet til MR-scanninger, der på samme måde har sikret privathospitalerne en lind patientstrøm.

 Kommende kinesisk klynge skal også sikre flere private aktører 

 Region til kamp mod privathospitaler 

 Endnu et privathospital drejer nøglen om 

 Mulig V-spidskandidat vil satse kraftigt på privathospitaler 

 Privathospital vil kæmpe for plads i udkantsområder 

 Ny fusion mellem privathospitaler 

 

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier