MedWatch

Sådan gik det apotekerne i Sverige

En undersøgelse af det svenske apotekermarked nogle år, efter at markedet blev liberaliseret, viser, at forbrugernes tilfredshed er faldet markant. Til gengæld er tilgængeligheden øget.

Foto: Colourbox

Svenskerne er mindre tilfredse med deres apoteker, efter at markedet blev liberaliseret i 2009. Det er den overordnede konklusion på en større undersøgelse foretaget af den svenske Forbrugerstyrelse (Konsumentverket).

Lige nu raser debatten herhjemme om, hvorvidt det danske apotekermarked skal liberaliseres eller ej. Og kigger man over sundet, så kan man få et indblik i, hvordan det er gået vores svenske naboer her tre år, efter at deres apotekermarked blev givet frit.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier