MedWatch

Matas i fremgang

Den danske materialistkæde oplevede fremgang i sit skæve regnskabsår. Spørgsmålet er nu, hvornår kæden sælges.

Der er fortsat gang i hjulene hos de stribede i kæden Matas. Det viser selskabets regnskab for det skæve regnskabsår 2011/12.

Her havde Matas en omsætning på 3,1 mia. kr. mod 2,9 mia. kr. sidste år og en vækst i driftsoverskuddet på 14 pct. svarende til 454 mio. kr. mod 398 mio. kr. i det foregående år. Overskuddet før skat er på 321 mio. kr. mod 215 mio. kr. i sidste regnskabsår.

"Vi synes, vi har været i stand til at øge vores toplinje i et tilfredsstillende niveau, hvis man tager de ydre omstændigheder i betragtning i et år, hvor vi stadig ligger på bagkanten af en finanskrise og et forbrugsmarked, der ikke helt er kommet op i gear," siger adm. direktør i Matas Terje List til dagbladet Børsen.

Regnskabstallene er fra selskabet M Holding og dækker 258 af de knap 300 Matas-butikker. M Holding ejes af Kapitalfonden CVC Partners, der købte kæden for snart seks år siden, og derfor er der spekulationer om, hvornår kæden sælges.

I 2010 sagde bestyrelsesformand for M Holding Søren Vestergaard-Poulsen, at ejerskabet formentlig ville ophøre inden for to til tre år, men både han og Terje List afviser over for Børsen, at der er gang i forhandlinger om et salg af kæden.

"Det er vel fair at sige, at der ikke går så lang tid, som der har gjort," erkender direktøren dog.

 Kosttilskudsfirma underviser Matas-elever

 Fransk kæde truer salget af Matas

 Svensk gigant vil købe Matas

 Sephora udfordrer Matas

 Matas klar til at bygge nye apoteker 

Mere fra MedWatch

Finansdirektør i ALK stopper

ALK’s finansdirektør, Søren Jelert, har valgt at fratræde sin stilling. Han ventes at forlade posten ved udgangen af maj næste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier