MedWatch

Cambridge går ind i stamcelleforskning

Med en betragtelig milliondonation i ryggen åbner Cambridge University nu et stamcelleforskningscenter, hvor 30 forskningshold skal drive videnskaben hen mod kliniske behandlingsmuligheder

Foto: PR foto Stemcare

Med et 8 mio. pund stort rygstød åbner Cambridge University ifølge Bloomberg News nu et stamcelleforskningscenter og følger i sporene på University of Oxford og Harvard University.

Instituttet, der vil forene 30 forskerhold, bliver finansieret af det britiske Medical Research Council og Wellcome Trust. Det vil med tiden blive placeret i en 8.000 kvadratmeter stor bygning, som skal bygges på Cambridge Biomedical Research Campus.

"Vores mål er at lukke hullerne i vores viden og drive stamcelleforskning frem mod kliniske anvendelser. De her verdensklasse faciliteter vil tiltrække de bedste internationale talenter fra stamcellebiologi og regenerativ medicin for at forfølge dette mål," udtaler Austin Smith, direktør for det nye Wellcome Trust-MRC Cambridge Stem Cell Institute.

 Stamceller: Så langt er vi nået

 FDA vil regulere stamcellebehandling

 Verdens første stamcelle-medicin godkendt 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier