MedWatch

Amerikanske hospitaler får hjælp fra Wall Street

Privathospitalerne i USA nyder godt af, at de offentlige hospitaler lider under den økonomiske krise. Det får de private til at gå på opkøbsjagt.

Foto: Smith & Nephew / PR

Hos Wilkes-Barre General bruger man  53 millioner dollar på at bygge en ny skadestue, der bliver dobbelt så stor som den gamle, og der bygges en ny hjerteafdeling, hvor hjerteproblemer bliver diagnosticeret og behandlet. I Scranton planlægger man at bruge 128 millioner dollar over de næste fem år til at opgradere fem hospitalsfaciliteter.

"Hospitalerne i vores samfund er blevet hårdt ramt af økonomien og har ikke ressourcer til at investere i teknologi i fremtiden, og til forsat at levere de ydelser samfundet behøver" siger Cor Catena, administrerende direktør for Commonwealth Sundhedsstyrelsen - et netværk af otte af områdets hospitaler.

Sådanne byggeplaner er blot et eksempel på, hvordan offentlige amerikanske hospitalskæder forbereder sig på en ny æra i sundhedsvæsenet. I mange tilfælde er operatørerne som Community Health og Health Management Associates Inc  blevet chefstrateger i en tid, hvor de kriseramte hospitaler overtages, og der investeres i ny teknologi  i håbet om nye indtægtskilder.

Deres initiativer skaber ny interesse fra nogle investorer, der lokkes med selskabernes historisk lave aktier, samt forventningen om, at deres voksende indflydelse og fokus på effektiviteten vil hjælpe med at løse den voksende krise i det nationale sundhedsvæsen.

Læs hele Reuters artikel om de nye strategier for USA's offentlige sygehuse her

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier