MedWatch

Amerikanske hospitaler får hjælp fra Wall Street

Privathospitalerne i USA nyder godt af, at de offentlige hospitaler lider under den økonomiske krise. Det får de private til at gå på opkøbsjagt.

Foto: Smith & Nephew / PR

Hos Wilkes-Barre General bruger man  53 millioner dollar på at bygge en ny skadestue, der bliver dobbelt så stor som den gamle, og der bygges en ny hjerteafdeling, hvor hjerteproblemer bliver diagnosticeret og behandlet. I Scranton planlægger man at bruge 128 millioner dollar over de næste fem år til at opgradere fem hospitalsfaciliteter.

"Hospitalerne i vores samfund er blevet hårdt ramt af økonomien og har ikke ressourcer til at investere i teknologi i fremtiden, og til forsat at levere de ydelser samfundet behøver" siger Cor Catena, administrerende direktør for Commonwealth Sundhedsstyrelsen - et netværk af otte af områdets hospitaler.

Sådanne byggeplaner er blot et eksempel på, hvordan offentlige amerikanske hospitalskæder forbereder sig på en ny æra i sundhedsvæsenet. I mange tilfælde er operatørerne som Community Health og Health Management Associates Inc  blevet chefstrateger i en tid, hvor de kriseramte hospitaler overtages, og der investeres i ny teknologi  i håbet om nye indtægtskilder.

Deres initiativer skaber ny interesse fra nogle investorer, der lokkes med selskabernes historisk lave aktier, samt forventningen om, at deres voksende indflydelse og fokus på effektiviteten vil hjælpe med at løse den voksende krise i det nationale sundhedsvæsen.

Læs hele Reuters artikel om de nye strategier for USA's offentlige sygehuse her

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier