MedWatch

Private selskaber skal købe strålekanoner i Region Sjælland

Region Sjælland vil via et offentligt-privat partnerskab lade et privat selskab betale for to nye strålekanoner på Næstved Sygehus. Til gengæld får giveren en langsigtet gevinst.

Foto: Colourbox

Det bliver et privat firma, der skal købe og drive to nye strålekanoner på Næstved sygehus.

Der er der ifølge Berlingske lagt op til, når Region Sjælland i løbet af det næste år via et offentligt-privat partnerskab (OPP) vil bede private selskaber byde på opgaven med at finansiere og etablere to nye strålekanoner på Næstved Sygehus.

Til gengæld for det, får selskabet en leje- og driftsaftale med regionen i en længere årrække, og den private aktør overtager driften og vedligeholdelsen af de strålekanoner, som Region Sjælland råder over nu.

Næstformand i regionsrådet i Region Sjælland Jens Stenbæk (V) siger til Berlingske, at man med partnerskabet håber på, at kunne få hurtigere gang i de to strålekanoner og at kunne gøre det billigere.

I Medicoindustrien glæder direktør Peter Huntley sig over idéen:

"Vi forventer klart, at det er noget, som vil vokse i fremtiden i forbindelse med den dialog, som man er nødt til at have mellem sundhedsvæsenet og industrien. Men det kræver også bedre rammevilkår og incitamenter til at gå ind i den type samarbejder," siger Peter Huntley til Berlingske.

Med projektet håber Region Sjælland at kunne behandle brystkræftpatienter på Næstved Sygehus fra 1. april 2013 med åbningstider helt til klokken 22.

 Offentlig-privat samarbejde bag nyt intensivkoncept 

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier