MedWatch

Private selskaber skal købe strålekanoner i Region Sjælland

Region Sjælland vil via et offentligt-privat partnerskab lade et privat selskab betale for to nye strålekanoner på Næstved Sygehus. Til gengæld får giveren en langsigtet gevinst.

Foto: Colourbox

Det bliver et privat firma, der skal købe og drive to nye strålekanoner på Næstved sygehus.

Der er der ifølge Berlingske lagt op til, når Region Sjælland i løbet af det næste år via et offentligt-privat partnerskab (OPP) vil bede private selskaber byde på opgaven med at finansiere og etablere to nye strålekanoner på Næstved Sygehus.

Til gengæld for det, får selskabet en leje- og driftsaftale med regionen i en længere årrække, og den private aktør overtager driften og vedligeholdelsen af de strålekanoner, som Region Sjælland råder over nu.

Næstformand i regionsrådet i Region Sjælland Jens Stenbæk (V) siger til Berlingske, at man med partnerskabet håber på, at kunne få hurtigere gang i de to strålekanoner og at kunne gøre det billigere.

I Medicoindustrien glæder direktør Peter Huntley sig over idéen:

"Vi forventer klart, at det er noget, som vil vokse i fremtiden i forbindelse med den dialog, som man er nødt til at have mellem sundhedsvæsenet og industrien. Men det kræver også bedre rammevilkår og incitamenter til at gå ind i den type samarbejder," siger Peter Huntley til Berlingske.

Med projektet håber Region Sjælland at kunne behandle brystkræftpatienter på Næstved Sygehus fra 1. april 2013 med åbningstider helt til klokken 22.

 Offentlig-privat samarbejde bag nyt intensivkoncept 

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier