MedWatch

Regioner på vej med operations-bremse

Danske Regioner er sammen med Sundhedsstyrelsen på vej med nye regler for, hvornår man må blive opereret på yderligere tre områder. Lægeforeningen opfordrer til at stoppe arbejdet.

Det begyndte med skærpede retningslinjer for, hvornår man på det offentliges regning må blive fedmeopereret. Derefter retningslinjer for ryg-, skulder- og knæ og senest øjenlågsoperationer.

Nu er Sundhedsstyrelsen er regionerne på vej med nye regler for, hvornår man kan blive behandlet med kikkertkirurgi i knæet, og derefter skal retningslinjerne strammes på yderligere to områder, oplyser Altinget.dk.

I Lægeforeningen mener formanden, at man helt bør stoppe arbejdet med de nye retningslinjer.

"De nye visitationsretningslinjer er noget, som regionerne aftalte med den tidligere regering. Tiden er løbet fra det. Den nye regering er på vej med en ny udrednings- og behandlingsgaranti. Og regeringen har sat penge af til at udarbejde kliniske retningslinjer," siger Mads Koch Hansen til Altinget.dk.

Man aftalte i økonomiaftalen mellem regionerne og regeringen for 2012, at der også skal udarbejdes visitationsretningslinjer for fire nye områder i efteråret 2012. Danske Regioner bekræfter over for Altinget.dk, at det blandt andet gælder knæartroskopier.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier