MedWatch

Kræftens Bekæmpelse vil have nogle vitaminer på recept

Kræftens Bekæmpelse og Forbrugerrådet er enige om, at myndighederne bør granske kosttilskud.

Foto: Arkivfoto. Fura/Stock.xchng

Nogle vitaminer skal på recept, andre forbydes. Sådan lyder budskabet fra Kræftens Bekæmpelse i kølvandet på skarp forskerkritik af flere antioxidanter, herunder A- og E-vitamin.

Det skriver dr.dk, der citerer forskningschef i Kræftens Bekæmpelse, Anne Tjønneland,  for at sige, at ”der overhovedet ingen gavnlige effekter er af at tage de her antioxidanter.”

”Ved høje doser kan de nævnte vitaminer ligefrem være skadelige, og give højere risiko for at dø tidligere end hvis man ikke tager dem,” siger Anne Tjønneland.

Flere informationer

Hun mener, at det nu er på tide, at borgerne sikres flere informationer om vitaminer, ligesom myndighederne må revurdere hele kosttilskudsområdet.

Forbrugerrådet er ifølge dr.dk enig:

”Mange tager de her antioxidanter, fordi de tror, det er sundt, så myndighederne bør se på, om der er fare for, at folk tager for meget, og om der er behov for en revurdering af de her produkter,” siger fødevarepolitisk medarbejder, Camilla Udsen.

Fødevarestyrelsen forventer i løbet af af kort tid, som tidligere beskrevet på MedWatch, at få eksperters vurderinger af, om en række vitaminer – som det fremgår af nyt studie - er farlige for danskernes helbred.

Vitaminpiller kan øge dødeligheden

Læs mere om kritisk vitaminrapport her

Apotekere og kosttilskudsbranche afviser vitamin-angreb

 

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt.    

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier