MedWatch

Fælles front mod slagtilbud på sundhed

Privathospitaler, De Radikale og Forbrugerrådet går til angreb på slagtilbud på for eksempel silikonebryster.

Foto: Phil Beard / Stock.Xchng

De danske privathospitaler bakker op om Forbrugerrådets udspil om at forbyde “slagtilbud på silikonebryster”.

Det skriver Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker, (BPK), i en meddelelse på foreningens hjemmeside.

Udmeldingen kommer bl.a. på baggrund af en artikel på dr.dk, hvori det hedder, at ”en række københavnske plastikkirurgiske klinikker bruger populære tilbudssites som tilbudibyen.dk og sweetdeal.dk til at få kunder i butikken, men det vil Forbrugerrådet have stoppet.”

”Det er problematisk, at man tilbyder sundhedsydelser på de her sites,” siger Signe Jensen fra Forbrugerrådet til dr.dk og fortsætter:

”Det er noget andet at købe et par nye bryster end at købe en brødrister. Man bliver nødt til at tænke sig lidt mere om, men det er ikke muligt, når man får det kastet i hovedet på den her måde. Der er mange, der vil blive lokket.”

De Radikales sundhedsordfører, Camilla Hersom, peger i den forbindelse på, at hun vil gøre sit til at få ændret markedsføringsloven, så sundhedsydelser ikke kan markedsføres på den måde.

Næstformand i BPK, Jens Jacobsen, siger i meddelelsen:

”Vi er enige med Forbrugerrådet i, at et operativt indgreb, herunder en brystforstørrelse, ikke er noget, man skal tage beslutning om i huj og hast, fordi der her og nu er et godt tilbud. Kirurgi er ikke og skal ikke være en vare på linje med takeway-mad, der kan bestilles med et enkelt klik.”

Han understreger, at de klinikker, der annoncerer med slagtilbud på brystoperationer, er ikke medlemmer af brancheforeningen.

Mere fra MedWatch

Ambu peger på rettidig omhu som baggrund for MDR-milepæl

Ambu har fået alle sine produkter godkendt efter de nye EU-regler for medicinsk udstyr trods flaskehalse og ventetid, og det skyldes ifølge medicoselskabet, at virksomheden allerede på et tidligt tidspunkt anerkendte, hvor stor en indsats det ville kræve.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 49

Novo Nordisk Fonden giver millioner til udvikling af RNA-vacciner, Danske Regioner vil investere "massivt" i sundhedsteknologi og Ellab får smæk på 5 mio. kr. i amerikansk told-opgør. Fik du det hele med?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier