MedWatch

Nyt stort forskningsprojekt sætter fokus på forståelsen af ny medicin

Overlæge forsvarer doktorafhandling om behandling af mennesker med depression og angst. Samtidig leder han nyt stort forskningsprojekt inden for samme felt. Begge initiativer kan få betydning for industriens lægemiddeludvikling.

Foto: PR Foto

Signalstoffet nitrogen oxid i hjernen spiller en vigtig og hidtil underbelyst rolle ved depression og angst, viser en ny dansk doktorafhandling. Det er en viden, der kan være relevant for udviklingen af ny medicin mod depression.

Det fremhæver Aarhus Universitet i en pressemeddelelse, der trækker hovedlinjerne op for doktorafhandlingen. Fredag d. 2. marts forsvarer ph.d. og læge Gregers Wegener doktorafhandlingen “Preclinical Studies of Serotonin and Nitric Oxide in Affective Disorders”. Han er lektor ved Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin, og overlæge ved Center for Psykiatrisk Forskning på Aarhus Universitetshospital.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier