MedWatch

Netmedie: Flere ændringer på vej i styrelse

Altinget.dk erfarer, at flere besparelser følger i kølvandet på sammenlægningen af Lægemiddelstyrelsen og Sundhedstyrelsen. Sophie Løhde fra Venstre frygter flere regninger til industrien.

Foto: Torben Stroeyer, Jyllands-Posten

Flere ændringer end en egentlig sammenlægning af Sundhedsstyrelsen og Lægemiddelstyrelsen er på vej, herunder besparelser i Sundhedsministeriet.

Det skriver Altinget.dk på baggrund af kommentarer fra anonyme kilder, der ifølge netmediet også vurderer, at sammenlægningen af styrelserne hænger sammen med utilfredshed med ledelsen i Lægemiddelstyrelsen.

Den altdominerende årsag til sammenlægningen skulle dog være besparelser.

Venstres sundhedsordfører, Sophie Løhde, ser ifølge Altinget.dk mulige besparelser, men hun frygter, at industrien kan blive presset til at skulle finansiere andre dele af Sundhedsministeriet end i dag. Industri-gebyrer for at få godkendt medicin er i dag med til at finansiere Lægemiddelstyrelsen.

 "Den danske lægemiddelstyrelse har jo i forhold til andre lande en hurtig og effektiv sagsbehandling i forhold til lægemiddelgodkendelser, markedsføringstilladelser og tilskudsadministration. Hvis den service bliver dårligere, fordi regeringen kanaliserer virksomhedernes gebyrer videre ud på andre dele af Sundhedsministeriets område, så finder de givetvis andre lande at operere i," siger Sophie Løhde til Altinget.dk

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier