MedWatch

Privathospital tilbyder præparat til kræftbehandling afvist af Medicinrådet

Medicinrådet afviste sidste år et middel til behandling af en aggressiv form for brystkræft bl.a. med henvisning til behandlingens pris. Privathospital tilbyder behandling med midlet og peger bl.a. på gode data om behandlingens effekt.

Astrazeneca har udviklet Enhertu sammen med Daiichi Sankyo. | Foto: Rachel Wisniewski/Reuters/Ritzau Scanpix

Privathospitalet Aros tilbyder patienter med HER 2-positiv metastatisk brystkræft behandling med midlet Enhertu, selvom det sidste år blev afvist af Medicinrådet bl.a. med henvisning til et for spinkelt datagrundlag og til behandlingens pris sammenholdt med de forventede positive effekter for patienterne. Det skriver Berlingske.

”Det er mennesker, som har ryggen mod muren. Der findes ikke andre relevante behandlingstilbud til dem, og data vedrørende Enthertu er gode. Stoffet har væsentlig bedre effekt end de behandlinger, som de patienter ellers tilbydes, og derfor vil vi gerne hjælpe til her,” siger onkolog Carsten Rytter fra Aros til Berlingske.

Prisen er 60.000-70.000 kr. per behandling, som skal gives hver tredje uge gennem en længere periode.

Astrazeneca, som sammen med Daiichi Sankyo har udviklet Enhertu, kunne tidligere på året fortælle omverden om positive resultater af forsøg med midlet.

Astrazeneca leverer positive brystkræftbehandingsdata

Astrazeneca stiger efter fremlagt fase 3-studie for brystkræftmiddel

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier