MedWatch

Myndighed vil fremrykke tredje stik for folk over 40 år

Sundhedsstyrelsen forventer at komme med nye anbefalinger om revaccination i starten af næste uge. 40-65 årige får snart invitation til tredje stik.

De 40-65 årige vil meget snart blive inviteret til tredje stik. | Foto: Finn Frandsen

Den meget smitsomme virusvariant Omikron spreder sig i øjeblikket hurtigt. Det får Sundhedsstyrelsen til at overveje at fremrykke det tredje vaccinestik mod coronavirus for personer over 40 år. Det fortæller Helene Probst, som er vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, til P1 Morgen.

Helt konkret kan vaccinerede personer mellem 40 og 65 år inden længe forvente at få en invitation til det tredje stik.

”Det, vi overvejer nu, er at fremrykke dem, så de bliver inviteret her midt i december for at opnå en højere beskyttelse hurtigere,” siger hun.

Omikron-varianten har fået forskere til at tale for at få revaccineret befolkningen hurtigere end ellers planlagt. I dag bliver det tredje stik, som skal booste effekten af coronavaccinen, givet fem en halv måned efter det andet stik. Men flere lande er begyndt at give boosterstikket tidligere.

Desuden sagde Det Europæiske Lægemiddelagentur torsdag eftermiddag, at det kan give mening at give det tredje stik tre måneder efter stik nummer to.

Helene Probst siger, at Sundhedsstyrelsen dog lige nu er påpasselig med at revaccinere gruppen under 40 tidligere end planlagt.

”Vores faglige vurdering handler dels om, hvilke aldersgrupper der vil få en effekt af øget fremrykning. Og så skal vi være sikre på, at vi ikke ser en øget fremkomst af bivirkninger, for vi ved, at blandt andet hos folk under 40 har vi set en øget forekomst af bivirkninger. Og der kan vi være bekymrede for at revaccinere for tidligt,” siger hun.

Sundhedsstyrelsen forventer at komme med nye anbefalinger om revaccination mandag eller tirsdag i næste uge.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier