MedWatch

Delta-variant får USA til at fastholde rejseforbud fra EU

15. juli sagde Joe Biden, at der snart var nyt om rejseforbud fra EU, men Delta-variant udskyder opdateringen.

15. juli sagde præsident Joe Biden fra Det Hvide Hus, at USA var i i gang med at undersøge, hvornår landet kan løfte rejserestriktioner. | Foto: Evelyn Hockstein/Reuters/Ritzau Scanpix

USA vil alligevel ikke lige foreløbig lempe de restriktioner, der forbyder de fleste udlændinge at rejse til USA fra Europa. Det melder Det Hvide Hus mandag.

Dermed står det rejseforbud, der blev indført i marts 2020, stadig ved magt. Præsident Joe Biden antydede ellers tidligere denne måned, at der snart kunne blive sat en dato for, hvornår det kunne ophæves.

"Vi vil opretholde de eksisterende rejserestriktioner på nuværende tidspunkt," siger talskvinde i Det Hvide Hus Jen Psaki mandag.

Hun siger videre, at det skyldes den mere smitsomme Delta-variant, der spreder sig hurtigt i USA og resten af verden.

"På grund af Delta-varianten stiger antallet af smittede herhjemme, især blandt dem der ikke er vaccineret," siger Psaki.

Hun tilføjer, at antallet af nye smittede i USA forventes at stige yderligere de kommende uger.

Da den tyske forbundskansler, Angela Merkel, besøgte præsident Joe Biden i Washington tidligere denne måned, sagde Biden ellers, at der var en melding på vej for, hvornår restriktionerne for indrejse kunne ophæves.

Mandag lyder det så, at der ikke på nuværende tidspunkt kommer nogen konkret tidsplan for, hvornår det er muligt.

USA udelukker i øjeblikket rejsende fra de fleste EU-lande, Storbritannien, Indien, Kina, Brasilien, Sydafrika og Iran. Vil man som dansker rejse til USA, kan det kun lade sig gøre, hvis man har nære relationer i landet, får en særtilladelse, eller hvis man først opholder sig 14 dage i et land, USA regner som mere sikkert.

EU åbnede i juni for rejsende fra USA med krav om at vise en form for coronapas.

Rejseforbuddet blev indført af den tidligere præsident Donald Trump i marts sidste år, da pandemien begyndte at lukke samfundene ned i både Europa og USA.

USA har efter mange uger med faldende smittetal oplevet en ny stigning i antallet af smittede.

Søndag advarede USA's ledende statsepidemiolog, Anthony Fauci, om at landet var på vej i den forkerte retning med hensyn til pandemien. Her pegede han også på smittestigningen og særligt udbrud med Delta-varianten.

Mere fra MedWatch

Johnson & Johnson misser forventningerne til salget

Selvom der er blevet solgt utallige Johnson & Johnson-vacciner mod covid-19, og Genmab-midlet Darzalex også har spædet godt til i kassen, så præsterer selskabet dårligere end analytikerne ventede i tredje kvartal.

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier