MedWatch

Moderna melder om positive vaccineresultater hos ældre

Den amerikanske vaccineudvikler har i et fase 1-forsøg med selskabets coronavaccine set positive resultater hos ældre ved at producere "konsekvent høje niveauer" af neutraliserende antistoffer.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen//

Den amerikanske vaccineudvikler Moderna har onsdag lagt positive forsøgsdata med en vaccine mod covid-19 frem. I et fase 1-forsøg viste selskabets mulige coronavaccine positive resultater hos ældre ved at producere "konsekvent høje niveauer" af neutraliserende antistoffer.

Det skriver Bloomberg News.

I studiet var der fokus på patienter, som er 55 år eller ældre, og resultaterne vidnede om, at de patienter producerede antistoffer på niveau med unge voksne patienter.

I alt fik 20 ældre patienter vaccinen i samme dosis, som nu benyttes i Modernas brede fase 3-forsøg, og ligesom for voksne under 55 år viste det sig, at patienterne producerede et højere antistofniveau end patienter, der af sig selv er kommet sig over corona.

Resultaterne i den ældre patientgruppe er en "big deal", mener Modernas topchef, Stephane Bancel, og argumenterne for, at Modernas vaccine er en af de bedste kandidater i kampen mod covid-19, blev "stærkere" onsdag.

Moderna er i færd med et fase 3-forsøg, der til september skal have optaget 30.000 patienter. Her er koncernen på sporet med de planer, og i sidste uge meldte Moderna ud, at det allerede havde indrullet 13.000 patienter i forsøget. Data fra studiet ventes offentliggjort i efteråret.

Modernas aktie stiger med 6,3 pct. onsdag. Samlet er den gået op med næsten en 260 pct. i 2020.

Moderna har ingen godkendt medicin, men er nu 200 mia. kr. værd på børsen 

Første patient i studie med coronavaccine: "Jeg er så glad for, at jeg kan gøre noget" 

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier