MedWatch

Novo Nordisks semaglutid viser overlegne resultater i fase 3-studie mod fedme

Lægemidlet semaglutid viser ifølge studie signifikant fedmereduktion hos patienter.

Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters/Ritzau Scanpix

Novo Nordisks middel semaglutid har i et fase 3a-studie vist en overlegen reduktion i kropsvægten hos de patienter, som modtog den ugentlige dosis på 2,4 milligram.

Det oplyser medicinalkoncernen onsdag til fondsbørsen.

Studiet med navnet Step 4 omfattede 902 patienter, der lider af fedme eller overvægt, som gennem 68 uger modtog semaglutid eller placebo, og data viser, at de patienter, der fik Novos fedmemiddel tabte sig signifikant i forhold til placebogruppen.

Efter 20 uger nåede 803 patienter måldosen på 2,4 milligram, og de opnåede i perioden en reduktion i den gennemsnitlige kropsvægt fra 107,2 kilogram til 96,1 kilogram.

Derefter fortsatte de patienter yderligere 48 uger med enten semaglutid eller placebo, og her viste det sig, at patienterne, som fik Novo Nordisks fedmemiddel, oplevede en yderligere reduktion i kropsvægten på 7,9 pct. i forhold til de 96,1 kilogram, mens forsøgspersonerne, der fik placebo, oplevede en vægtforøgelse på 6,9 pct.

Behandlingsdifferencen var statistisk signifikant, skriver Novo Nordisk i sin meddelelse, og koncernen oplyser, at patienter på semaglutid samlet set oplevede en gennemsnitligt vægttab på 17,4 pct.

Behandlingen med semglutid viste sig i studiet også "sikkert og veltolereret", og de mest almindelige bivirkninger var milde eller moderater "gatstrohændelser"

"At opnå vedvarende vægttab uden medicinsk terapi er kendt for at være meget udfordrende. Step 4 viser, at folk, der fortsætter med behandling med semaglutid opnår et yderligere substantielt vægttab, mens folk, der skifter til placebo på den anden side genvinder et betydelig vægt," udtaler Mads Krogsgaard Thomsen, forskningsdirektør i Novo Nordisk, i meldingen.

"Dette understreger, at fedme er en kronisk sygdom, som kræver vedvarende behandling."

Der er umiddelbart tale om et resultat, som er bedre, end hvad Novo Nordisks ledelse på forhånd turde håbe på.

Novo Nordisks kommercielle direktør Camilla Sylvest har tidligere sagt til MedWatch, at selskabet håbede på et vægttab mellem 10 og 15 pct., mens studiet som nævnt viste et vægttab på 17,4 pct.

"Forhåbentlig vil vores fase 3-program også vise et vægttab med semaglutid mellem 10 og 15 pct. – og forhåbentlig tættere på de 15 end de 10," sagde Camilla Sylvest.

Novo Nordisk gør sit topprodukt klar til næste store vækstområde – fedmekampagne baner vejen

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier