MedWatch

WHO frygter coronavirus bliver spredt til andre dele af Kina

En ny luftvejsvirus, der er dukket op i Kina, vil ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO formentlig sprede sig til andre dele af landet og muligvis også andre lande i løbet af få dage.

Foto: STR/AFP / AFP

Et nyt coronavirus vil formentligt blive spredt til andre dele af Kina og muligvis også andre lande i de kommende dage.

Det oplyser verdenssundhedsorganisationen WHO.

Næsten 300 er nu smittet med virusset, oplyser de kinesiske myndigheder.

"Flere tilfælde kan ventes i de kommende dage - i andre dele af Kina og muligvis i andre lande," siger WHO-talsmand Tarik Jasarevic.

Hidtil har virus været koncentreret i storbyen Wuhan i det centrale Kina, men der har været meldt om isolerede tilfælde i Shanghai og Beijing.

I en pressemeddelelse fra Kinas sundhedsministerium hedder det, at myndighederne kan bekræfte 80 nye tilfælde siden mandag, mens yderligere 90 personer er under observation.

"Seks mennesker er indtil nu bekræftet døde af sygdommen i Kina," siger borgmesteren i Wuhan, Zhou Xianwang.

Han siger, at i alt 258 tilfælde er bekræftet i storbyen.

En særlig WHO-komité skal mødes onsdag for at drøfte modforanstaltninger mod virusset.

Zhong Nanshan, som er forsker ved Kinas sundhedskommission, tror ikke, at der vil komme en lige så omfattende epidemi som ved et sars-udbrud i 2002-2003, hvor op mod 800 mennesker døde.

Australien vil screene passagerer fra Wuhan, oplyser den australske regering tirsdag.

Screeningen begynder torsdag i Sydneys internationale lufthavn, hvortil der ugentligt ankommer tre fly direkte fra Wuhan.

Det oplyser den australske regering øverste medicinske rådgiver, professor Brendan Murphy. Samtidig siger han, at screeningen kun yder et begrænset værn.

Rejsende fra Wuhan vil få udleveret en informationsfolder i fly mod Sydney. Hvis de for nylig har haft feber eller mener, at de bærer rundt på virusset, skal de henvende sig til lufthavnspersonale.

I flere andre lande som Thailand, Kina, Singapore, USA og Japan bliver indrejsende fra Wuhan også tjekket for, om de bærer virusset. Der findes ingen vaccine mod virusset.

I Thailand, Japan og Sydkorea er der også konstateret enkelte smittetilfælde. Det har øget bekymringerne for, at internationale flyrejsende kan bringe virusset med sig til andre lande.

Nervøsitet over ny luftvejsvirus i Kina spreder sig - kan smitte fra person til person

Ny luftvejssygdom bryder ud i Kina og spreder sig til Japan

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier