MedWatch

Lægemiddelstyrelsen giver klausuleret tilskud til pille mod type 1-diabetes

Astrazenecas diabetespille Forxiga er i en bestemt styrke blevet tilskudsberettiget til behandling af type 1-diabetes, såfremt visse krav opfyldes. (Rettet)

Foto: PHIL NOBLE/REUTERS / X01988

(Artikel rettet den 12. september kl. 11:30 med præcisering af, at ændringen kun gælder Forxiga i styrken 5mg og skyldes en indikationsudvidelse.)

Lægemiddelstyrelsen har besluttet at give klausuleret tilskud til Astrazenecas diabetespille Forxiga i styrken 5mg mod type 1-diabetes, efter at midlet blev godkendt mod sygdommen i marts.

Det klausulerede tilskud markerer første gang, at selskabet får tilskud i indikationen type 1-diabetes med pillen.

Forxiga er kun godkendt til en specifik gruppe type 1-diabetikere, der ikke får tilstrækkelig effekt af insulin alene, og derfor har Lægemiddelstyrelsen sat en klausul om, at en speciallæge i endokrinologi skal igangsætte og monitorere behandlingen, hvis der skal gives tilskud.

Det betyder så også, at type 2-diabetikere, der får udskrevet Forxiga i styrken 5mg, nu skal have en speciel markering fra deres læge på recepten for at modtage tilskud, hvor de før kunne få tilskud automatisk.

Astrazeneca anser dog ikke det som et større problem, da selskabet oplyser, at langt størstedelen af type 2-diabetikere på Forxiga benytter midlet i styrken 10mg, som er uberørt at tilskudsændringerne.

Forxiga er et middel af typen SGLT2-hæmmer, der sænker blodsukkeret ved at forhindre et protein i at optage sukker fra urinen og afgive det i blodet.

Sidste år solgte Forxiga for 9,2 mia. kr. Tilskudsændringen træder i kraft 2. december.

Astrazeneca-middel godkendt i begge diabetestyper i Europa og Japan

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier