MedWatch

Læger vil have løn for arbejde i Medicinrådet

Det kræver op til to fulde arbejdsdage at forberede sig på et rådsmøde i Medicinrådet, og hvis ikke lægerne i Rådet bliver kompenseret herfor, vil det få konsekvenser for det faglige niveau og legitimiteten i Medicinrådets beslutninger, lyder advarslen fra lægernes paraplyorganisation, LVS.

Foto: Jens Dresling

De lægefaglige specialister, der vurderer nye lægemidler og nye indikationer for Medicinrådet, bør lønnes eller på anden måde kompenseres for det arbejde, de lægger i det danske prioriteringsorgan.

Det giver paraplyorganisation for de lægefaglige selskaber, LVS, udtryk for i et høringssvar til Danske Regioner på baggrund af Oxford Researchs evaluering af Medicinrådet i foråret.

Det skriver Dagens Pharma.

Arbejdsbyrden for Medicinrådets medlemmer har nemlig vist sig væsentlig større end under det nu nedlagte RADS. Der er kommet flere og mere komplekse sager til, en øget mødeaktivitet, mere papirarbejde og større krav til forberedelse.

Alt sammen uden at medlemmer samtidigt er blevet givet mere tid eller på anden måde har fået kompensation for merarbejdet.

”Det er en meget nærliggende risiko, at nogle medlemmer ikke vil kunne magte opgaven, hvis arbejdsbyrden bliver ved med at være så stor,” siger Henrik Ullum til Dagens Pharma og uddyber:

”Fortsætter dette, ender det med, at vi ikke kan udnævne medlemmer fra øverste hylde fremover. Og det går ud over rådets legitimitet og faglighed, og vil true hele Medicinrådets eksistens efter min overbevisning”.

Debatten er ikke ny. Allerede i august 2017 lød det samme opråb om krav på kompensation for arbejdet i Medicinrådet og de underliggende fagudvalg.

”Det er nødvendigt, at sygehusene og regionerne får gjort op med sig selv og understreget, at udvalgsarbejdet i Medicinrådet er et meget vigtig arbejde, og at de folk, der kan og vil gå ind i det, skal støttes fuldt ud,” sagde formand i Dansk Selskab for Klinisk Onkologi, Lars Henrik Jensen, dengang til MedWatch.

”De skal have den anerkendelse det er at være en udpeget specialist indenfor et givent område. De skal have frigivet tid og på anden måde have gjort det mere attraktivt at være formand, end det er nu,” uddybede han.

Omkring tre ud af fem fagudvalgsmedlemmer bruger mellem seks og 15 timer per møde, og de fleste medlemmer af rådet bruger mindst to hele dage som forberedelse inden et rådsmøde, skriver Dagens Pharma.

Det har ikke været muligt for fagmediet at få en kommentar fra Danske Regioners næstformand, Ulla Astman (S), der behandler høringssvarene på evalueringen af Medicinrådet på et bestyrelsesmøde 29. august.

Læger vil kompenseres for arbejde i Medicinrådet

Regioner om lægers opråb: Medicinrådet har ingen særstatus 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier