MedWatch

Læger fejlbehandler oftere børn ved telemedicinsk konsultation

Børn med luftvejsinfektioner får oftere antibiotika mod virusinfektioner eller forkert antibiotika mod bakterier, når lægen ikke fysisk tilser barnet.

Foto: Ritzau Scanpix/Kasper Palsnov

Brugen af telemedicinske løsninger øger risikoen for, at børn med luftvejsinfektioner får en forkert behandling.

Det viser forskning publiceret i onlineudgaven af det videnskabelige tidsskrift Pediatrics, skriver Reuters.

På baggrund af analyser af 4604 telemedicinske konsultationer, 38.408 undersøgelse ved akutklinikker og 485.201 konsultationer hos praktiserende læger konkluderer forskerne, at sandsynligheden for en forkert behandling øges, når lægen ikke fysisk tilser det syge barn.

"I nogle situationer fik børn med sygdomme, der ikke kan afhjælpes med antibiotika, såsom en simpel forkølelse, alligevel udskrevet antibiotika. Og i andre situationer fik børn med bakterieinfektioner, som ørebetændelse, bihulebetændelse eller halsbetændelse, en type antibiotika, der ikke er den anbefalede behandling," siger Kristin Ray, børnelæge ved Children’s Hospital of Pittsburgh, til Reuters.

I Danmark har en række videotjenester til lægekonsultationer set dagens lys, og senere i år ventes videokonsultationer også indført i appen 'Min Læge', der er udviklet af Sundheds- og Ældreministeret sammen med Praktiserende Lægers Organisation og Trifork som en officiel indgang til de praktiserende læger.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier