MedWatch

Erhvervsikon skal stå i spidsen for biohacker-pars millionsats

Han er direktør for global forretningsudvikling i allergikoncernen ALK. Hun er medicinsk rådgiver for Leo Pharma. Privat danner de par, og nu er de også forretningspartnere efter at have købt licens til et fremadstormende amerikansk sundhedskoncept, der får tidligere GN-, SAS- og ISS-topchef i front.

Rasmus Just, Kirsten Katrine Lindegaard og Jørgen Lindegaard er trekløveret, der med en tocifret millioninvestering nu bringer det amerikanske træningskoncept OsteoStrong til Danmark. Målet er en trecifret millionomsætning indenfor en kortere årrække.

Et nyt træningskoncept, der for tiden går sin sejrsgang i USA, er på vej til Danmark med ambitioner om en årlig trecifret millionomsætning inden for en kortere årrække.

Konceptet, kaldet Osteostrong, er et såkaldt biohack, der stimulerer knoglevækst og styrke til gavn for ikke alene patienter, der lider af knogleskørhed, men også alle andre, der drømmer om forbedret balance, øget muskelstyrke og et generelt forbedret velvære.

Bag introduktionen af Osteostrong i Danmark står Kirsten Katrine Lindegaard, medicinsk rådgiver i Leo Pharma, og hendes mand Rasmus Just, der er direktør for global forretningsudvikling i allergikoncernen ALK.

De har, sammen med den øvrige partnerkreds, der blandt andre tæller ejerne af den svenske udgave af Osteostrong og en engelsk advokat, lagt et tocifret millionbeløb på bordet for at få Osteostrong til Danmark.

Som forretningsudvikler og investor ser jeg meget spændende ude i verden, men det stod ret hurtigt klart, at det her var en helt unik mulighed. Helt unik.

Rasmus Just, bestyrelsesformand og medejder af Osteostrong Danmark og direktør for forretningsudvikling i ALK

”Vi åbner fire centre i København over de næste to år - på Østerbro, Frederiksberg, i city og på Amager. Det vil give os en god base at bygge forretningen på,” forklarer Rasmus Just, der er bestyrelsesformand i Osteostrong Danmark, som formelt figurerer under selskabsnavnet Mechanohealth.

Posten som adm. direktør i det nye selskab varetages af Jørgen Lindegaard, der også er investor og partner i selskabet, og som i mere end 25 år har stået i spidsen for virksomheder som KTAS, GN Store Nord, SAS og ISS.

Trecifret millionbeløb i omsætning

Jørgen Lindegaard er far til Kirsten Katrine Lindegaard, og på længere sigt er det planen, at hun skal overtage rollen som topchef for Osteostrong-forretningen.

”Vi er i tæt dialog, og man kan jo kalde ham for min CEO-læremester,” siger Kirsten Katrine Lindegaard, der indtil videre ikke har nogen operationel rolle i det nye selskab og derfor fortsætter som medicinsk rådgiver.

”Vi har fået ansat nogle super-dygtige medarbejdere i vores første center, så jeg kan fortsætte mit arbejde hos Leo Pharma uden at skulle bekymre mig om den daglige drift. Det er faktisk lidt af et privilegium,” siger hun.

Forretningsmodellen er simpel abonnementsbaseret.

”På kort sigt er målet profitabilitet. På den lidt længere bane har vi en ambition om at nå en årlig omsætning på 100 mio. kroner,” siger Kirsten Katrine Lindegaard.

”Vi er heldige at have de svenske Osteostrong-ejere med i den danske ejerkreds, så vi i nogen grad kan læne os op ad både deres forretningsindsigter og deres svenske kunders egne erfaringer og resultater,” siger Rasmus Just.

Kollegerne og partnerne i Stockholm var de første, der åbnede uden for USA, og konceptet er på kort tid blevet så eftertragtet, at kunder flyver ind fra både Norge, Island og Danmark, fortæller Rasmus Just, der trods bestyrelsesposten, og ligesom sin kone, fortsætter i sin nuværende funktion.

Vil være landsdækkende

Osteostrong-konceptet er amerikansk, men det danske team vil udvikle det med en dansk vinkel, og bliver det en succes, er målet at blive landsdækkende indenfor 5-7 år – gerne via samarbejder med lokale kræfter.

”Som master licens-holder kan vi sælge et antal subfranchise-licenser, til enten byer eller regioner,” siger Kirsten Katrine Lindegaard.

”Vi har flere udviklingsstrategier i spil, men nu fokuserer vi på at gøre det så godt, vi kan de næste to år, og så må læringen, vi har samlet - og økonomien - indgå i valget af den videre ekspansionsstrategi,” uddyber hun og fortæller, at der på den korte bane ikke er behov for yderligere kapital.

Dog vil man indgå i alle de studier og samarbejder, man kan, herunder også projekter med universiteter, hospitaler eller patientforeninger.

”Og i sådanne forsøg og projekter vil der indgå fondsansøgninger,” siger Kirsten Katrine Lindegaard.

Det ultimative biohack

Osteostrong er et biomekanisk system, der stimulerer knoglevækst og styrke. Metoden er videnskabeligt baseret på knoglers funktionelle adaptation til mekanisk belastning, sådan som Rasmus Just forklarer det.

”Grundlæggende betyder det, at knogler er mekano-sensitive, og at de bliver stærkere, hvis de udsættes for den rette belastning,” siger Rasmus Just.

Osteostrong-maskinerne er derfor bygget op omkring en robotstyret og individualiseret høj statisk belastning på knoglerne i en fikseret position og i meget kort tid - få sekunder - der ifølge Rasmus Just stimulerer knoglevækst i dagevis efterfølgende.

”Det er også derfor, at Osteostrong i USA er blevet døbt ’det ultimative biohack’ af Dave Asprey, der er en af de allerstørste nye guruer inden for sundhed i USA,” siger Rasmus Just og fortæller, at det danske Osteostrong allerede har tiltrukket sig stor opmærksomhed også blandt andre end patienter med knogleskørhed - heriblandt topatleter, der er interesseret i at optimere egen fysik og performance endnu mere.

Omtrent 3 pct. af befolkningen i Danmark er diagnosticeret med osteoporose, svarende til cirka 172.000 patienter, og dertil skal lægges et mørketal på omtrent 500.000, der lever med knogleskørhed, men som endnu ikke har fået en diagnose. Antallet af knoglebrud relateret til diagnosticeret osteoporose er i Danmark cirka 12.000 om året.

På kort sigt er målet profitabilitet. På den lidt længere bane har vi en ambition om at nå en årlig omsætning på 100 mio. kroner.

Kirsten Katrine Lindegaard, medejder af Osteostrong Danmark og medicinsk rådgiver for Leo Pharma

I dag behandles de hårdest ramte osteoporose-patienter med knogleopbyggende kunstige hormoner, mens de lidt mindre mærkede får knoglestyrkende behandling i form af såkaldte bisfosfonater. Blandt andre Amgen og Eli Lilly er leverandører af medicin til danske osteoporose-patienter.

En helt unik mulighed

Opfinderen af konceptet, amerikaneren John Jaquish, har brugt mere end 10 år på at opfinde og patentere systemet.

Rasmus Just blev gjort opmærksom på konceptet af en udenlandsk ven i netværket, der kendte til Rasmus Justs ’primære Angel-investeringstese’, som er centreret omkring medicinfri behandling af store folkesygdomme.

”Som forretningsudvikler og investor ser jeg meget spændende ude i verden, men det stod ret hurtigt klart, at det her var en helt unik mulighed. Helt unik,” siger han.

Kort efter mødtes Rasmus Just med det svenske Osteostrong-team fra Stockholm og efterfølgende med selskabets amerikanske topchef, Kyle Zagrodzky, samt opfinderen bag Osteostrong-maskinerne, John Jaquish.

”Der var god kemi over hele linjen, og jeg husker, at jeg tænkte: Det her er jo et true blue ocean, noget vi læste om, modellerede og simulerede i mange cases under min MBA-uddannelse,” siger Rasmus Just.

Muligheden for medicinfrit at kunne gøre en forskel for så mange mennesker med så stort et udækket medicinsk behov, var næsten for god til at være sand, mente han.

Forhandlingerne med de amerikanske ejere var kort efter en realitet, og parret fik samlet en partner/investor-gruppe for at sikre finanserne.

”Vi gik målrettet efter de eksklusive rettigheder til Osteostrong i Danmark, og på mindre end 2 måneder lukkede vi aftalen. Og nu er vi allerede i fuld gang med at folde det ud. Ret vildt,” siger Rasmus Just.

Læger savner evidens for storsatsende sundhedskoncept på vej til Danmark 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier