MedWatch

Ministerium blandede sig i sag om Gøtzsches exit

Sundhedsministeriet har tilbageholdt finanslovsbevilling til Det Nordiske Cochranecenter, mens tvivlen om Peter Gøtzsches fremtid stod på.

Foto: Ritzau Scanpix/Niels Ahlmann Olesen

Mens en konflikt mellem det internationale Cochrane-netværk og lederen af det nordiske center på Rigshospitalet, Peter Gøtzsche, stod på, besluttede Sundheds- og Ældreministeriet at tilbageholde bevillingen til driften af centeret.

Det skriver Politiken.

Det skete, da der efter Peter Gøtzsches eksklusion fra det internationale netvæk opstod tvivl om centrets fremtid, eftersom Gøtzsche reagerede på eksklusionen ved at trække det nordiske Cochrane-center ud af det internationale arbejde, hvilket ifølge ministeriets fortolkning af finanslovens er i strid med vilkårene for bevillingen på årligt 17-18 mio. kr.

Sundhedsministeriet skriver, at det i bevillingssager er ministeriets pligt at sikre, at betingelserne for at udbetale finanslovsmidlerne bliver overholdt. Ministeriet tilbageholdt pengene, fordi det vurderede, at forudsætningen for at udbetale dem var væk, da Gøtzsche havde trukket centret ud af det internationale Cochrane-samarbejde og selv var blevet ekskluderet.

Både SF og Dansk Folketings sundhedsordfører ser kritisk på beslutningen om at tilbageholde bevillingen.

"Jeg synes, det lyder betændt. Hvis man har haft som intention at gøre det besværligt for regionen og givet det indtryk, at det var en forudsætning for, at man kunne fortsætte, har vi et problem," siger Kirsten Normann Andersen, SF, til avisen.

International topforsker forsvarer Peter Gøtzsche

Rigshospitalet fritager Peter Gøtzsche fra tjeneste

Gøtzsche trækker Nordic Cochrane ud af internationalt samarbejde

Gøtzsche afviser direktør-exit

Peter Gøtzsche færdig som direktør for Nordic Cochrane

Peter Gøtzsche ekskluderet fra Cochrane-bestyrelse 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier