MedWatch

Regeringen vil afsætte penge til sundhed år for år

Socialdemokratiet har lagt en plan for sundhedsvæsenet frem. Regeringens plan ventes inden årets udgang.

Foto: /ritzau/Jens Henrik Haugaard/Arkiv

Regeringen vil ikke fremlægge en samlet plan for, hvordan fremtidens sundhedsvæsen skal se ud. Finansminister Kristian Jensen (V) har heller ikke lagt sig fast på, hvor mange penge der skal afsættes.

Det sagde han onsdag under en debat i Folketingssalen.

"Der skal tilføres flere ressourcer, og vi tager stilling fra år til år til, hvor mange flere ressourcer der skal tilføres," sagde han.

Det ventes, at regeringen vil fremlægge et udspil til en sundhedsreform, når finansloven er indgået - men inden årets udgang, lover finansministeren.

Socialdemokratiet har allerede fremlagt sit bud og har derfor stillet spørgsmål til Kristian Jensen om regeringens forslag.

Finansministeren fremhæver, at han følger en praksis, som den tidligere regeringen ledet af Socialdemokratiet fulgte.

Lægger han en samlet plan frem, skal den hvert eneste år rettes til for at ramme det rigtige beløb, der skal afsættes til sundhed.

"Derfor er det vores agt at fortsætte som den tidligere regering og den nuværende regering, hvor vi år for år finder ud af, hvad sundhedsvæsenet skal have ekstra for at leve op til de forventninger, vi har," sagde han.

Socialdemokratiet mener dog, at der i sundhedsvæsenet kan være brug for at se længere frem i tiden end et år ad gangen.

Der bruges årligt over 100 milliarder kroner på sundhedsvæsenet. Finansministeren mener, at en stor del af midlerne kan bruges bedre og kritiserer særligt Region Hovedstaden for forvaltningen.

Derfor skal strukturen rettes op i en ny sundhedsreform, og serviceniveauet skal ensrettes på tværs af regionerne, understreger han. 

"De gode idéer skal sprede sig hurtigere fra sygehus til sygehus, og der skal laves mere sammenhæng fra kommune til privat praktiserende læge og til sygehus. De ting, der er mere rutinepræget, kan i høj grad flyttes ud i nogle sundhedsfællesskaber, som er tættere på borgeren," sagde finansministeren.

Socialdemokratiet vil bruge 53 milliarder kroner ekstra på sundhedsvæsen og plejehjem frem mod 2025. Finansministeren kalder det overbudspolitik.

"Det er en ren tilståelsessag fra regeringen. De har ikke de penge, der skal til for at sikre mere tid og bedre kvalitet i sundhedsvæsenet," siger sundhedsordfører Astrid Krag (S) i en skriftlig kommentar.

Medie: Regeringens sundhedsreform er udskudt Brancheforening: Central økonomistyring sætter medicinsk udstyr skakmat i værdibaseret indkøb Løkke: 21 fællesskaber skal bygge bro i sundhedsvæsnet DEBAT: En sundhedssektor i verdensklasse kræver samarbejde med erhvervslivet Statsministeren opretter særlig enhed til sundhedsreformen Regeringen afsætter millioner til reform af høreområdet Løkke: Regionernes fremtid er uafklaret 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier