MedWatch

International topforsker forsvarer Peter Gøtzsche

I et brev stilet til den danske sundhedsminister argumenterer en international topforsker fra Stanford University indædt for at få omgjort beslutningen om at fratage Peter Gøtzsche stillingen som direktør for den nordiske afdeling af Cochrane-instituttet.

Peter Gøtzsche mistede sin stilling som leder af Det Nordiske Cochrane Center på Rigshospitalet, efter at han kritiserede den internationale Cochrane-organisations vurdering af HPV-vacciner. | Foto: Ritzau Scanpix/Niels Ahlmann Olesen

Den kontroversielle videnskabsmand og forsker Peter Gøtzsche får nu opbakning fra den anden side af Atlanten, hvor John Ioannidis er professor i medicin og sundhedsforskning på Stanford University.

I et brev stilet direkte til den danske sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), udtrykker han sin klare støtte og opbakning til Peter Gøtzsche, der i september blev fyret som direktør for den nordiske afdeling af instituttet, Nordic Cochrane Center, og i november fritaget fra tjeneste af Rigshospitalet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier