MedWatch

Nyt forskningscenter for præcisionsmedicin får 20 mio kr fra Knæk Cancer

Et helt nyt forskningscenter skal teste og udvikle lægemidler til patienter med hæmatologisk kræft med støtte fra Kræftens Bekæmpelse.

Foto: /Ritzau Scanpix/Marie Hald

Biotech Research & Innovation Centre (BRIC) ved Københavns Universitet får et nyt forskningscenter finansieret af Kræftens Bekæmpelse, der har doneret 20 mio. kr. fra Knæk Cancer-kampagnene til centret.

Centret, der har fået navnet Dansk Forskningscenter for Præcisionsmedicin i Blodkræft, skal forske i personlig behandling til patienter med de hæmatologiske kræftformer Akut Myeloid Leukæmi (AML) og myelodysplastisk syndrom (MDS).

"Vi vil forbedre behandlingen, livskvaliteten og overlevelsen for patienter med MDS og AML. Det skal ske i et landsdækkende og koordineret samarbejde, så alle patienter får det samme tilbud om personlig medicin, uanset hvor de bor," siger leder af det nye center, professor og overlæge på Rigshospitalet, Kirsten Grønbæk, i en pressemeddelse.

Centeret er et samarbejde mellem forskere og læger fra alle landets hæmatologiske afdelinger.

Omdrejningspunktet i Dansk Forskningscenter for Præcisionsmedicin i Blodkræft bliver en biobank med vævsprøver fra patienter med MDS og AML samt en ’drug screenings-enhed’, der kan afprøve op mod 400 forskellige lægemidlers effekt på kræftceller fra den enkelte patients kræftceller.

"På den måde håber vi at kunne finde den medicin, der præcist rammer den enkelte patients kræftstamceller, som jo er kimen til, at kræften vender tilbage. Samtidig vil vi forsøge at finde de molekylære forandringer, der markerer, at dette er den perfekte behandling," forklarer Kirsten Grønbæk.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier