MedWatch

647 patienter fik solgt CPR-nummeret på auktion

Sygehus Lillebælt har fået overblik over, hvor mange mennesker der har fået solgt deres personfølsomme oplysninger til højestbydende.

Foto: Ritzau Scanpix/Claus Fisker

Det var en meget flov direktør på Sygehus Lillebælt, der i sidste uge måtte bekræfte, at sygehuset på en auktion har solgt effekter fra det nedlagte Give Sygehus, der indeholdt patienters personfølsomme oplysninger.

Blandt andet et arkivskab fyldt med omslag til patientjournaler, der indeholder folks CPR-numre og andre personlige oplysninger.

Nu er der kommet klarhed over omfanget, og Sygehus Lillebælt mener nu, at der er styr på alle de fejlagtigt solgte journaler, som er tilbage i sygehusets varetægt eller destrueret.

"Det har berørt os rigtig meget, og det er simpelthen sådan en flov sag. Vi har fået alt materialet hjem og fundet ud af, at det drejer sig om 948 borgere, der er berørt. Heraf er de 301 afdøde, så det drejer sig om 647 nulevende mennesker," siger sygehusdirektør Dorthe Crüger til DR P4 Trekanten.

Fejlen er blevet indberettet til Datatilsynet, som skal tage stilling til, om sagen er så grov, at den skal politianmeldes.

Det er dog for tidligt at sige, om det bliver aktuelt, siger chefen for Datatilsynets tilsynsenhed Jesper Husmer Vang, der dog kalder sagen ’alvorlig’.

"Det er ikke noget, vi ikke har set før, men det er selvfølgelig i den højere afdeling. Det er jo en del patienter, der er tale om, og det er meget følsomme oplysninger. Så på den måde er det en lidt mere alvorlig sag," siger han til DR P4 Trekanten.

Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Danmarks Radio

500 patientjournaler blev solgt på offentlig auktion 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier