MedWatch

Antallet af kliniske forsøg styrtdykker i Storbritannien

Medicinalvirksomheder og forskere startede 25 pct. færre kliniske forsøg på britiske hospitaler i 2017 end de forrige syv års gennemsnit.

Foto: AP Photo/Frank Augstein/Ritzau Scanpix

Usikkerheden omkring konsekvenserne af brexit synes også at slå igennem på villigheden til at opstarte nye forsøg på hospitaler i Storbritannien.

Det skriver Reuters på baggrund af en ny analyse, der viser, at samlet 597 forsøg blev startet i 2017 mod et gennemsnit på 806 kliniske forsøg i perioden 2009-2016.

"Vi ved fra vores medlemmer, at brexit-relaterede usikkerhed er en stor bekymring, når det kommer til at træffe beslutning om at starte forsøg i det britiske sundhedsvæsen," siger Sheuli Porkess, viceforskningschef i den britiske medicinalindustris brancheorganisation, ifølge Reuters.

Storbritanniens forestående udtræden af det europæiske samarbejde har blandt andet skabt usikkerhed omkring hvorvidt, data indsamlet i Storbritannien fremover kan anvendes som gyldig dokumentation ved ansøgning til det europæiske lægemiddelagentur, EMA.

Britiske biotekfirmaer har rejst 13 mia kr i år

25 lægemidler giver brexit-bekymringer hos EMA

EMA trækker kontraktarbejde fra britiske myndigheder

Novo Nordisk opbygger stort lager forud for brexit

Pfizer regner med Brexit-regning på 100 mio dollar

ALK opbygger medicinlagre i Storbritannien op til brexit

Forsiden lige nu

Immunterapi fra Roche øger overlevelsen hos patienter med brystkræft

Immunterapien Tecentriq fra Roche har for første gang nogensinde kunnet fremvise effekt i behandlingen af patienter med såkaldt triple-negativ brystkræft. De nye studieresultater giver et fingerpeg om immunterapiens mulige potentiale som en forebyggende behandling til patienter med tidlig brystkræft, vurderer overlæge.

Lundbeck vil slå konkurrenter med data om seksuel sundhed

Med accept fra de amerikanske lægemiddelmyndigheder må Lundbeck nu benytte sin antidepressiv Trintellix’ positive effekter på seksuel sundhed i markedsføringen, og det kan give en god konkurrencefordel, mener forskningsdirektør.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier